13.09.18 Technická analýza ETH/USD – Pozor na emoce, ještě není po všem!

Share This Post

Včera jsem zmínil, že pokud Bitcoin udrží úroveň 6200 $ do poloviny týdne, tak pravděpodobně bude následovat UP k úrovni 6500 $. Dnes udělal trh přesně to, co bylo napsáno. Hned ráno se odpoutal od 6200 $ a zatím dosáhl na úroveň 6537 $ (Bitstamp). Zatím sice není důvod na oslavu, ale vypadá to, že by mohl aspoň zkorigovat předchozí propad. Momentálně se Bitcoin chová pěkně technicky a reaguje na silné úrovně. Samozřejmě s Bitcoinem korelují i skoro všechny altcoiny, a proto se můžeme dočkat i nějakého nárůstu právě na altcoinech.

Dnes dokonce změnilo směr i Ethereum. A to nedosáhlo ani na predikovanou úroveň 150 $. Ale pozor! Jak jsem již napsal o několik řádků výše, na oslavy je zatím brzy. Tou pravou zkouškou robustnosti býka bude oblast 250-267 $, to je oblast kde by se mohl ETH opět utrhnout směrem down. Krátké korekci také nahrává daily RSI divergence.

Ethereum

V současné situaci se jedná o silnou úroveň resistance, která bude pravděpodobně vzdorovat úsilí trhu ji překonat. Momentálně se ETH obchoduje za 208 $, ale v úroveň 200 $ je zároveň také roční pivot! Musíme také započítat silný downtrend, proti kterému se špatně obchoduje. Ethereum se potřebuje vrátit nad 300 $, aby se dalo začít spekulovat na střednědobý růst a změnu trendu.

Zatím se tedy jedná o jednou silnou daily svíci a bude důležité, aby se tento pozitivní růst udržel do konce týdne. Mohl by tak vzniknout weekly pin bar, který může podpořit růst i v příštím týdnu, každopádně stále bude hrát silnou roli resistance. Toto celé je však pouhá korekce uvnitř downtrendu, a proto není dobré teď do trhu vstupovat. Je rozumnější vstoupit za horší cenu, než se hnát do otevřeného rizika pro pár drobných na kafe.

PS: Jsem rád, že se na moje predikce Bitcoinu v úvodu analýzy díváte pozitivně a chci vám poděkovat za podporu.


Prodlužte si svoje členství o šest měsíců úplně ZDARMA! Jak na to? Návod najdete v tomto článku:


Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Jestli se chcete naučit lépe obchodovat, zkuste naší Školu (ZDARMA).

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové !!


Disclaimer: Tento článek patří firmě Medial Base s.r.o. a je chráněný copyrightem. Jakékoliv zneužití (např. kopírování) je trestné! Uveřejněné informace jsou autorským dílem a bez souhlasu autora není další šíření tohoto materiálu povoleno.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...