TOP německá banka – Bitcoin bude po halvingu stát 90 000 $ – Zde je důvod proč

0
1751

Halving – slovo, které se v kryptokomunitě skloňuje stále více a více. V dobách, kdy Bitcoin začínal, dostávali mineři jako za odměnu za nalezení bloku 50 BTC. Tato částka se však vždy po vytěžení 210 000 bloků snižuje na polovinu. V průměru tedy halving přichází každé čtyři roky.

Poslední halving jsme měli v roce 2016, ten další nastane přibližně v polovině května 2020. Tato událost je ve světě kryptoměn velmi důležitá a v minulosti vždy předcházela masivnímu růstu celého trhu. Halving totiž naruší balanc mezi těžaři a trhem. Aby se vyplatilo těžit Bitcoin, jeho cena musí narůst na dvojnásobek.

Jedna z největších německých bank – Bayern LB – se domnívá, že to může být mnohem více.

Bitcoin bude po halvingu stát 90 000 $

Analytici banky se průzkumu s názvem Is Bitcoin outshining gold? (ve volném překladu: stává se Bitcoin novým zlatem?) zaměřili na stock-to-flow ratio Bitcoinu, které porovnali se zlatem a dalšími komoditami. Tato metoda se používá při komoditách, kterých je omezené množství. Stock je množství komodity v oběhu a flow je roční přírůstek (tedy kolik dané komodity za jeden rok přibude na trhu).

TIP redakce: 3 způsoby, jak zbohatnout na kryptoměnách

SF poměr Bitcoinu podle analytiků Bayern LB silně koreluje s cenou tohoto digitálního aktiva. Na tomto grafu si můžete prohlédnout hodnoty SF (osa X) a kapitalizace (osa Y) BTC v různých časech v minulosti, které jsou porovnány s SF a kapitalizací dalších komodit na trhu (zlato, stříbro, palladium a platina).

graf Bitcoin sf and price, zlato, platina, striebro komodityBanka Bayern LB kromě analýzy minulosti připojila i predikci na další rok. SF Bitcoinu se totiž v květnu 2020 sníží na polovinu. Takto to nastavil tvůrce Bitcoinu Satoshi Nakamoto a analytici toto rozhodnutí označili za známku geniality.

Kapitalizace Bitcoinu by měla v květnu 2020 dosáhnout jednoho trilionu dolarů (tisíc miliard), čím už začne konkurovat i zlatu. Predikce pro Bitcoin je v grafu vyznačena oranžovým BTC symbolem. Jak můžete vidět, SF a kapitalizace se tak přiblíží zlatu.

A cena? Pokud vše půjde podle této predikce, můžeme se těšit na příjemných 90 000 $ za jeden Bitcoin!

Záruka však není žádná

Banka svá zjištění publikovala na Twitteru, ale zároveň nezapomněla dodat, že i když je model z ekonomického hlediska kvalitní, nic nám nezaručuje.

Zaujalo vás to? Číst dále můžete zde:

Prerobili ste v roku 2017 na kryptomenách? Teraz si môžete napraviť chuť!

Zdroj:
ccn.com