[Analýza] Brzy nastane na BTC Death Cross – Jaký bude další vývoj ceny?

Share This Post

Poslední dny to na trhu s kryptoměnami nevypadá pro tradery moc zajímavě. Od začátku měsíce Bitcoin konsoliduje na hodnotě přibližně 8 200 USD. Většina altcoinů poslední týdny mírně roste. Například XRP od svého lokálního low ze září se aktuálně pohybuje na 50% zisku. Kryptoměny jako EOS, ETH a LTC udělaly za stejné období zisk přibližně 20 až 30 %.

Kryptoměny stagnují

Téměř všechny kryptoměny až na Bitcoin Satoshi Vison a Bitcoin Cash uzavírají denní svíčky s pohybem v rozmezí –1 % až po +1 %. Je zjevné, že takto trh s kryptoměnami, kde je vysoká volatilita, normálně nevypadá. Nejen Bitcoin, ale i altcoiny se dostávají do stagnace. Může tato stagnace být dlouhodobá a BTC s ostatními altcoiny už nebude mít nikdy tak vysokou volatilitu jako loni, nebo jde jen o standardní vývoj ceny, kdy se volatilní burzovní prostředí střídají se stagnujícími? Nemám pochybnosti, že se celý kryptoměnový trh dostal pouze do lokální konsolidace a po několikatýdenní stagnaci se kryptoměny opět dají do pohybu. Což umožní nejen swing, ale i day a scalp traderům bez problémů obchodovat.

Týdenní graf vývoje ceny BTC

Z analýzy můžeme vidět týdenní graf vývoje ceny BTC. Sleduji indikátor moving average, nebo i klouzavé průměry. Aktuálně můžeme vidět, že MA 100, což je klouzavý průměr ceny za posledních 100 dnů, se jeví jako důležitý support, pod který Bitcoin zatím nespadl. MA 200 se aktuálně nachází na úrovni přibližně 5 000 USD. Jde o velmi důležitou hodnotu, od které se BTC velmi často s vysokou pravděpodobností odrazil. Nejbližší dny až týdny se MA 200 dostane na hodnotu okolo 6 000 USD, což by nám zároveň potvrdilo i velmi silný psychologický support, který podržel BTC téměř celý minulý rok. Je velmi vysoká pravděpodobnost, že pokud by BTC náhodu spadl pod 100 MA, hodnota 200 MA by měla udržet cenu v bull marketu a BTC po případném odrazu bude pokračovat v růstu.

Death Cross na daily grafu

Na daily grafu se poprvé po několika měsících cena BTC dostala pod úroveň 200 MA. Tento vývoj ceny značí lokální návrat do bear marketu, který může trvat i několik měsíců. V průběhu tohoto měsíce, pokud BTC nezačne výrazně růst, může nastat i Death Cross, což znamená, že MA 100 se překříží s MA 20. Toto překřížení dává signál na short, respektive na prodej.

Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení na nákup či prodej. Situace na trhu se může kdykoliv změnit. Spekulativní obchody jsou na krypto trzích velmi rizikové.

Co číst dál?

Binance predstavuje obchodovanie so 125x pákou! – reakcie traderov stoja za to

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...