Analýza BTC – do pár dní se uzavře dlouhodobý medvědí pattern

Share This Post

BTC pokračuje zatím v rostoucím trendu, ale již v předešlé analýze jsme si řekli, že tento trend slábne. Od 21. července se totiž vytváří rostoucí klín a pátá Elliotová vlna byla dokončena. V noci se Bitcoin od hladiny supportu klínu odrazil ale tento odraz nebyl zatím silný a objemy rovněž chybí. Nastane tak několika denní korekce nebo trh bude pokračovat v růstu?

Bitcoin na hladině 50 500 $ dosáhl vrcholu rostoucího klínu, protože jde o pátou Elliotovou vlnu, která v tomto patternu vznikla. Leg 2 a 4 vytvořily korekce o síle 38,2 %, což také potvrzuje modelový rostoucí klín. Cena se však odrazila od supportu tohoto FLAG na hladině 47 600 $, ale odraz je zatím velmi slabý a není podpořen ani objemy.

BTC / USD 4H.  Zdroj: TradingView
BTC / USD 4H. Zdroj: TradingView

Z tohoto hlediska můžeme usoudit, že rostoucí trend slábne a objemy během celého klínu klesaly. Podobný scénář jsme zažili na klíně, který byl ukončen na ATH. Jediná odlišnost byla ve sklonu klínu. Pokud tedy nedojde k razantnímu navýšení objemů, který podpoří cenový růst, tak je možné, že Bitcoin support nakonec neudrží. Tehdy bychom sledovali support na hladině 38,2 % retracementu celého klínu a to na hodnotě 42 500 $.

Přečti si také – Analýza BTC, ETH, BNB, LTC – Zastavil se rostoucí trend?

Dlouhodobě je BTC stále bullish

Pokud by došlo k otestování zóny kolem 41 000 $ až 42 500 $, nastala by ideální nákupní příležitost. Došlo by totiž k otestování předešlé dlouhodobé rezistence, která odděluje akumulační zónu od rostoucího trendu. Retracement 38,2 % je zároveň prvním targetem při uzavírání klínu.

RSI stejně jako objemy vytváří negativní divergenci během celého růstu. Vertikální žluté čáry znamenaly vždy lokální minimum v rámci klínu a na RSI to představuje hodnotu od 40 do 43 bodů. Tuto hladinu tedy budeme sledovat jak support na RSI.

Mohlo by tě zajímat – Glassnode: počet transakcí BTC zůstává nízko navzdory růstu ceny

Líbí se vám tento článek? Denně publikujeme nejnovější informace (nejen) ze světa kryptoměn. To vše a další zajímavosti, signály a ankety najdete na našem facebooku. Dejte nám like a dostávejte zpravodajství o kryptoměnách přímo do svého feedu.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...