Binance má v Česku veľké plány, chce podporiť startupy a rozvoj krypto platieb

Share This Post

Spoločnosť  Binance práve oznámila svoje plány v Českej republike. Zameria sa na podporu tuzemského startupového prostredia, vzdelávanie verejnosti o kryptomenách, boj proti podvodom a rozvoj svojho platobného systému.

,,Česká republika je pre nás aktuálne jedným z najzaujímavejších trhov v Európe. Miestna startupová scéna je veľmi progresívna vo vývoji nových technológií a zavádzaní pohodlných platobných riešení, najmä kryptomien. Plánujeme s tuzemskými firmami úzko spolupracovať, aby sme našim používateľom poskytli možnosť platieb v kryptomenách pomocou platobného systému Binance Pay,

– hovorí Kyrylo Khomiakov, generálny manažér Binance pre strednú Európu.

Kyrylo Khomiakov – Binance

V uplynulom roku spoločnosť sledovala výrazný nárast záujmu svojich používateľov o platby kryptomenami. Jej platobný systém Binance Pay zaznamenal obrovský rast, počet používateľov platiacich kryptomenami presiahol 22 miliónov a celkový objem presiahol 48 miliárd USD (oproti 2 miliardám v roku 2021). Celosvetovo rastie aj počet obchodníkov, ktorí platbu kryptomenami prijímajú. Vlani systém prevádzkovalo viac ako 9 000 obchodníkov a partnerov.

Tip redacke: Ešte nemáte účet na Binance? Pozrite sa na našu recenziu a získajte zľavu 10 % na poplatky.

Kryptomenový gigant chce podporiť tuzemských podnikateľov prostredníctvom vzdelávacích programov zameraných na technológiu blockchain a kryptomeny a budovať s nimi dlhodobé partnerstvá. V nadchádzajúcich mesiacoch bude organizovať pravidelné stretnutia so zástupcami miestnej startupovej scény, technologického a finančného sektora. Uskutoční tiež množstvo vzdelávacích akcií pre verejnosť formou webinárov aj komunitných stretnutí. Tieto aktivity majú slúžiť na popularizáciu kryptomien a zvýšenie povedomia o ich možnostiach a rizikách.

Matt Okša – Binance

Binance tiež nechce zostať bokom v boji proti podvodom a ilegálnej činnosti v odbore kryptomien. Investigatívne oddelenie spoločnosti vlani spolupracovalo na viac ako 47 tisíc prípadoch s orgánmi činnými v trestnom konaní z celého sveta. Na niekoľkých vyšetrovaniach úzko spolupracovala aj s políciou Českej republiky.

,,V tomto roku uskutočníme niekoľko workshopov s českými štátnymi zástupcami a vyšetrovateľmi. Prevencia kyberkriminality je pre nás v dobe silnejúcich vishingových a phishingových útokov absolútnou prioritou,

– dodáva Matt Okša, manažér Binance pre Českú republiku.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...