11.11.18 Technická analýza ADA/BTC – Očekávám překonání formace trojúhelníku a retest resistance

Share This Post

Situace na Bitcoinu sice nevypadá na první pohled růstově, ale zdá se, že Bitcoin pouze retestuje úroveň 6300 $. Domnívám se, že v polovině příštího týdne můžeme zažít obrat situace a nastolení růstu. Má to však jednu podmínku, cena Bitcoinu nesmí být v polovině týdne pod úrovní 6300 $ nebo níže.

Celé to vypadá jako zdržovací taktika před rozhodujícím pohybem a je jedno, jestli bude UP nebo Down, ale zanechme konspirací. Podstatné je, jak budou na tvorbu ceny reagovat altcoiny. Pojďme se podívat, co lze očekávat například od CARDANO.

Zdá se, že Cardano našlo prozatím dno. Dovolím si přesto upozornit, že pokud začne klesat Bitcoin pod úroveň 6200 $, tak asi ani ADA své nalezené dno neudrží. Aby se na ADA začala formovat alespoň střednědobá UP změna, tak je potřeba dostat cenu nad úroveň resistance 0.00001300 BTC. Současná konsolidace se pohybuje v zužujícím se trojúhelníku, ovšem v dlouhodobém náhledu tato formace nic neznamená.

Daily trend ……………..velmi slabý Downtrend
Weekly trend ………….Downtrend

Jediný opěrný bod je současné low předchozího měsíce v úrovni 0.00000970 BTC a předchozí překonané low v úrovni 0.00001673 BTC. Všechno ostatní je pouze technický šum, a pokud se trhu podaří překonat současné low, tak ADA může oslabit klidně o dalších 50 procent.

Zatím bych však situaci na ADA neviděl tak černě, jak to popisuji v předchozích větách. Na daily velmi výrazně zeslábl downtrend a je možné, že dojde k přetočení do UPtrendu, což by znamenalo pozitivní signál. Následně je potřeba, aby cena překonala nejbližší resistanci v úrovni 0.00001300 BTC. To by byl první krok k začátku změny v krátkodobém horizontu.

Následně chceme vidět, aby si trh tuto cenu nad resistancí udržel. To by byl předpoklad dalšího růstu a to až k úrovni 0.00001540 BTC. Zde však může vzniknout silnější reakce, která může cenu oslabit až k úrovni překonané úrovně 0.00001300 BTC. Celková a dlouhodobá změna však může nastat až poté, co se cena vrátí nad překonané swing low 0.00001673 BTC.

Momentálně očekávám retest resistance, ale pokud se nepodaří tuto oblast překonat, tak bude pravděpodobně následovat návrat do oblasti současné konsolidace.

Ale jelikož si myslím, že Bitcoin v následujícím týdnu začne posilovat, a pokud se navíc tento UP na Bitcoinu ukáže jako životaschopný, tak se postupně přidají altcoiny včetně ADA. Potom by selhání v resistanci ADA nic neznamenalo, neboť posilující Bitcoin by pomohl ADA resistanci překonat.


Prodlužte si svoje členství o šest měsíců úplně ZDARMA! Jak na to? Návod najdete v tomto článku:


Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Jestli se chcete naučit lépe obchodovat, zkuste naší Školu (ZDARMA).

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové !!


Disclaimer: Tento článek patří firmě Medial Base s.r.o. a je chráněný copyrightem. Jakékoliv zneužití (např. kopírování) je trestné! Uveřejněné informace jsou autorským dílem a bez souhlasu autora není další šíření tohoto materiálu povoleno.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...