30.04.18 Technická analýza XRP/USD – Klid před bouří

Share This Post

Ripple je dobře rozjetá firma, ale její token XRP působí poněkud nejistě. Po rychlém růstu z 0,45 $ se cena propracovala až na úroveň 0,96 $ za pouhých 14 dnů, ale posledních 10 dnů to vypadá na vyčerpání nákupních objednávek a může to vypadat jako nejistota. Ve skutečnosti cena konsoliduje před dalším pohybem a konsolidací zároveň vytváří klesající trendový kanál.

Je to taková bezpečná zóna až do chvíle, než trh na některou stranu kanál prorazí. Uvnitř kanálu se tvoří také formace trojúhelníku. Nejde o nic neobvyklého, ale hlavní slovo zde má trendový kanál.

Daily trend ………………… UPtrend

Pravděpodobnější varianta je proražení kanálu směrem do trendu, protože předchozí pohyb se snažil překonat resistanci, ale nakonec pohyb zeslábl a začal konsolidovat právě pod resistancí. Pohyb v trendovém kanálu je tz. řízeným sestupem před větším pohybem ve směru trendu.

Ripple – XRP/USD-H4

Tím, že máme na XRP definovaný UPtrend, se zdá, že XRP si brousí zuby právě na resistanci a následně na úroveň 1 $, která bude prvním signálem, že to Ripple myslí vážně. 1 $ je jednak testovací cenou, kdy trh otestuje svojí robustnost, pokud se dlouhodobě udrží nad 1 $ a také je to psychologická úroveň kulatého čísla.

Pokud by došlo k proražení trendového kanálu směrem dolů, tak to bude znamenat komplikaci, neboť trh by se propracovával zpět pod resistanci delší dobu. V případě takového negativního propadu, bude první silnější překážkou cena 0,70 $ tvořící support. Při předchozím růstu se již dvakrát vytvořila čistá trojúhelníková konsolidace a zatím vždy došlo k proražení. do směru trendu tyto formace však nekomplikovala žádná jiná formace jako teď.

Nesmíme také zapomenout, že dnes je poslední den v měsíci a trh pravděpodobně nebude chtít dělat žádné velké pohyby. Ale k nějakému většímu pohybu by mohlo dojít ještě tento týden.

K pozitivní náladě také přispívá samotná společnost Ripple, která naznačila, že by mohlo dojít na znovuotevření ukončeného projektu CODIUS. Tento fungoval do roku 2015 jako platforma, pomocí níž mohli ostatní programátoři vytvářet a uvádět do praxe decentralizované aplikace. Bohužel, projekt byl ukončen z důvodu nezralosti trhu. Dnes je situace o poznání lepší a platforma by našla větší využití, než v roce 2015. V roce 2018 bude tento projekt spolupracovat například s Ethereum a pomalu sebude profilovat jako další projekt Ripple, který rozšíří stávající služby.


Při tradingu je důležité získávat relevantní informace včas. Proto si na naší stránce můžete aktivovat odesílání notifikací (návod najdete zde) a budeme rádi, když nás začnete sledovat na facebooku.

Veškerý obsah na tomto webu je zdarma. Jestli jste spokojeni s naší prací, budeme rádi, když nám přispějete na chod.

Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové!!


Disclaimer: Tento článek patří firmě Medial Base s.r.o. a je chráněný copyrightem. Jakékoliv zneužití (např. kopírování) je trestné! Uveřejněné informace jsou autorským dílem a bez souhlasu autora není další šíření tohoto materiálu povoleno.

 

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...