SegWit2x je mimořádně nebezpečný, tvrdí Bobby Lee – Bitcoin je jen jeden

Share This Post

Bobby Lee je na kryptoscéně velmi známá osobnost. Jde o kryptopodnikatele, který za poslední roky pracoval a sám založil několik projektů. Mezi nejznámější patří například burza BCH, kterou sám založil. Mnoho kryptonadšenců si ho možná pamatuje i jako podporovatele segmentu SegWit2x.

Bobby Lee jako velký podporovatel SegWit2x po letech změnil názor na tento update v síti. Podle jeho slov byl neúspěšný pokus o fork v roce 2017, konkrétně SegWit2x, „mimořádně nebezpečný a nezodpovědný“. Na svém Twitteru 16. listopadu Bobby Lee v několika příspěvcích komentoval SegWit2x roku 2017 a sdílel svůj aktuální názor. Připustil, že se mýlil při hledání řešení aktualizace sítě BTC.

Byla to chyba

Spoluzakladatel kryptoměnové burzy BTCC a generální ředitel firmy na výrobu peněženek Ballet Bobby Lee byl jedním z původních tvůrců a všech podporovatelů SegWit2x, jehož cílem bylo zvýšit kapacitu sítě Bitcoin. Mělo jít konkrétně o zdvojnásobení na 2 MB.

„Před 2 lety jsem si myslel, že SegWit2x je pro Bitcoin nejlepší cestou pro další rozvoj sítě,“ napsal Lee. Dále uvedl:

„Od té doby jsem si uvědomil, že je mimořádně nebezpečné a nezodpovědné prosazovat sporný hard fork bez ochrany před opakovaným zápisem. Mea culpa! Bitcoin je jen jeden.“

SegWit2x byl široce vnímán jako jistý pokus o změny sítě BTC. Dokonce mohl ztratit schopnost decentralizace. Bobby si sám uvědomil, že v té době měl co závidět svému úspěšnému bratrovi Charliemu Lee a chtěl vytvořit a zároveň podporovat lepší kryptoměnu jako Litecoin. Šlo však jen o hloupou chybu, kterou udělal ve svém životě, a BTC v současné době považuje za jednu jedinou kryptoměnu, která se nedá ničím nahradit.

BCH je pravý BTC, nebo?

I přes změnu názoru Bobbyho Lee na Bitcoin se stále najde mnoho členů v komunitě, kteří nepovažují BTC za ten pravý Bitcoin. Naopak, myslí si, že Bitcoin Cash je skutečně ta pravá síť, jakou by měl Bitcoin mít. Podporovatelé BCH vedou neustále spor a tvrdí, že Bitcoin Cash je pravý BTC a Bitcoin zůstal už jen jako altcoin. V této souvislosti byl Lee také odmítavý a nesouhlasil s tímto názorem.

Co číst dál?

První oficiální krypto sbírka po tragických událostech na Slovensku! Prosíme, přispějte

Zdroj:
cointelegraph.com

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...