CME Futures GAP na 7670 – 7730 $ – Bitcoin se s 95% šancí podívá ještě níže

Share This Post

CME Futures Gap se stal v kryptokomunitě jistou formou memů. Jenže se ukázalo, že se o žádný meme nejedná, ale naopak jsou gapy velmi spolehlivým indikátorem, kam se bude cena BTC pohybovat. Tradovat se bohužel moc nedají. Nejbližší gap je na úrovni $7670 – 7730.

Profesionální analýza – 09.01.20 Technická analýza BTC/USD – Zavření daily Hidden GAP spouští korekci

Co je to CME Futures Gap

Kryptoměnové trhy fungují každý den a to včetně víkendů. Klasické finanční trhy naproti tomu respektují víkendy, kdy tradeři opouští počítače a věnují čas i osobnímu a rodinnému životu. Běžné, kryptoměnové burzy tak nemají gapy, protože jedou nepřetržitě. CME je naproti tomu regulovaná burza, která přes víkendy není v provozu.

Pokud se tedy cena přes víkend výrazněji pohne, a to se děje velmi často, vytvoří se gap. A právě gapy mají vysokou tendenci se opět zaplnit. To fakticky znamená, že cena v následujících dnech klesne či stoupne na hodnotu gapu. Tím se myslí, že je gap zaplněn.

The Whisky Guy provedl analýzu gapů (níže ve Twitter vlákně) a zjistil, že až 95 % gapů se zaplní a většina z nich velmi rychle. To znamená, že v následujících několika dnech bychom měli zaplnit i nynější gap. Jen velmi zřídka existují gapy déle než několik málo dní. Existuje ovšem ale i šance, že některé gapy se nezaplní ani v následujících týdnech a některé z nich jsou stále otevřené.

Kam půjde cena BTC a dají se CME Gapy tradovat?

Cena BTC prolomila klesající kanál a vytvořila CME gap mezi 7670 – 7730 $. V nejbližších dnech tak před sebou máme s velkou pravděpodobností pohyb směrem dolu. Na následujícím grafu je vidět, že cena se k CME gapu blíží a brzy se tak zaplní.

Ačkoliv se zdá, že jsou gapy lákavou příležitostí k tradingu, tak podle analýzy je to spíše losing strategie. Nedá se totiž odhadnout, kdy bude gap zaplněn a vzhledem k tomu, že o gapech všichni tradeři vědí, tak se s nimi navíc počítá.

A trh má tendenci převést co největší množství lidí. Vsadit short na to, že bude gap zaplněn, se může vymstít, protože cena mezitím může klidně vyletět nahoru a spustit stop-lossy.

K zaplnění gapů s největší pravděpodobností dochází kvůli tomu, že je to zdroj informací ohledně vývoje ceny. V případě zaplnění gapu se tak velcí hráči dozvědí, jak se na této úrovni zachová trh. Gapy tak slouží spíše jako sekundární indikátor k tradingu.

Co číst dále:

[TOP 10] 10 mincí, které se vyplatí sledovat v roce 2020 – Kryptoměny přechází od spekulace k reálnému užití

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...