Analýza BTC – jaký je nejvíce medvědí scénář současné korekce?

Share This Post

BTC pokračuje v krátkodobém korekčním legu směrem dolů, ale cena za poslední den dříve stagnovala. Odraz však zatím není potvrzen a stále chybí objemy. Navíc se cena nachází pod dvojitou rezistencí. Otočí se trend, nebo bude cena pokračovat v krátkodobé korekci i nadále?

Bitcoin prolomil rostoucí trendovku, ale k velkému výprodeji zatím nedošlo. Cena se poslední den obchoduje za cca 47 000 $ a posledním maximem otestovala MA21 jako rezistenci. Tento indikátor může sloužit i jako budoucí krátkodobá rezistence. A pokud by cena rostla, MA21 se přesně protne s předešlým supportem klínu. Vznikla by tak dvojitá rezistence na cca 47 900 $.

BTC / USD 4H.  Zdroj: TradingView
BTC / USD 4H. Zdroj: TradingView

V naší VIP skupině každý den obchodujeme a analyzujeme 90 párů na různé kryptoměny, forex a indexy. Přidej se do naší živé komunity a získej bezkonkurenční náhled do tržních analýz, díky kterým budeš mít přehled o všem, co se děje na trhu. >>> Objednat VIP členství <<<

Mohlo by tě zajímat – Analýza BTC, ETH, AVAX, XMR – vstupuje trh do korekce?

Korekce BTC zatím pokračuje

V případě, že cena bude pokračovat v korekci, budeme sledovat první support na hladině 46 000 $. Tento support však není dlouhodobě významný. Zajímavější je na tom hladina supportu od 41 000 $ do 42 500 $. Na hodnotě 42 500 $ se nachází i první target celého rostoucího klínu 38,2 % retracementu. Právě tato zóna je klíčovou nákupní a supportního oblastí.

Na druhé straně, pokud by cena dokázala pokračovat v růstu, tak v první řadě bychom potřebovali vidět impuls na indikátoru objemů. Ty by musely rapidně narůst. Následně bychom prorazili MA21 a první rezistence by nás čekala na 50 500 $ s targetem na 53 500 $. Tento scénář však zatím není aktuální a cena neindikuje sílu na obrácení trendu.

Přečti si také – BTC Hashr se ztrojnásobil – směřujeme na nové ATH?

Líbí se vám tento článek? Denně publikujeme nejnovější informace (nejen) ze světa kryptoměn. To vše a další zajímavosti, signály a ankety najdete na našem facebooku. Dejte nám like a dostávejte zpravodajství o kryptoměnách přímo do svého feedu.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...