Binance US plánuje veřejné kótování – kdy je naplánováno IPO?

Share This Post

Podle generálního ředitele a zakladatele společnosti Changpeng Zhao bude pobočka burzy Binance.US zaměřena na počáteční veřejnou nabídku (IPO) již v roce 2024.

Burza plánuje během příštích dvou měsíců uzavřít velké kolo soukromého financování. To by firmě umožnilo získat větší nezávislost od globální směnárny, uvedl Zhao ve středu v rozhovoru.

Zhao je přesvědčen, že globální kryptoburza přežije probíhající regulační zásahy a že Binance.US se za tři roky posune k veřejnému kótování. Budeme dělat to, co Coinbase,„uvedl Zhao. Dále uvedl, že burza v minulém roce dosáhla zisku 800 milionů až 1 miliardu dolarů.

Přečti si také – Analýza BTC, ETH, DOT, UNI – smeruje trh do nového rastúceho trendu?

Binance stále pod větším drobnohledem

Tato zpráva přichází uprostřed toho, kdy stále více globálních regulátorů vyvolává obavy z provozu burzy. Singapurský měnový úřad (MAS) ve středu přidal webovou stránku burzy na svůj seznam upozornění pro investory. Tento seznam poskytuje záznam o neregulovaných osobách, které „mohly být nesprávně vnímány jako licencované nebo regulované MAS“.

Burza se sídlem v Singapuru funguje jako samostatný subjekt a nenabízí žádné služby prostřednictvím webových stránek Binance. Namísto nich provozuje jinou platformu Binance.sg. V červnu MAS oznámil, že plánuje prozkoumat žádost společnosti BAS o licenci podle zákona o platebních službách. Burza předtím požádala o působení v Singapuru podle zákona v únoru 2020.

Regulátor zařadil webovou stránku Binance na černou listinu, protože firma nepožádala o licenci podle zákona o platebních službách. Mluvčí MAS dodal, že žádost o licenci BAS se mezitím prověřuje.

Jak již bylo dříve oznámeno, burza byla v posledních měsících pod zvýšeným dohledem globálních regulátorů. Varování vydaly orgány v zemích, jako jsou Spojené království, Spojené státy, Kanada, Japonsko, Itálie, Thajsko a další. Burza již vícekrát zdůraznila svůj závazek spolupracovat s regulačními orgány.

Mohlo by tě zajímat – Až 70 % Salvadorů chce, aby byl zákon o přijetí BTC zrušen

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...