Půjde Bitcoin na 100k? Otevřený zájem o nákupní opce prudce roste!

Share This Post

Zájem o opce na Bitcoinu začíná velmi prudce stoupat. Podle nejnovějších údajů společnosti Glassnode se stále více obchodníků obrací na call kontrakty s hodnotou 100 000 USD pro Bitcoin. To ovšem ještě nemusí znamenat, že jsou opravdu přesvědčeni o dosažení této hodnoty.

Zájem o opce Bitcoinu narůstá

Poté, co BTC klesl až na supportní zónu 59 000 USD, se výrazně zvýšil zájem o opce, jejichž platnost vyprší 31. prosince. Jedná se o call opce, které jsou alternativou pro sázky na stanovené ceny aktiva. Nejnovější údaje od Glassnode jasně ukazují, že tradeři sázejí právě na tyto nákupní opce.

Částka, která představuje tento zájem o nákupní opce na ceně 100 000 USD, představuje hodnotu až 500 milionů USD. Nákupní opce, které vidí BTC na ceně 200 000 USD, mají otevřený zájem 380 milionů USD. Celkově tak obchodníci na Bitcoin vsadili více než 1,3 miliardy USD.

Přečti si také: Litecoin (LTC) je nyní akceptován všude tam, kde je akceptována VISA!

Chceš rychle nakoupit/prodat kryptoměny a neplatit obrovské částky za tuto službu? V tom případě si najdi ověřenou směnárnu, která tě neokradne na skrytých poplatcích. My jednoznačně doporučujeme burzu Binance, kde najdeš široký výběr kryptoměn. Vytvoř si účet přes >>> tento odkaz <<< a získáš doživotní slevu na obchodní poplatky.

Dostane se BTC na 100k?

Opce byly v minulosti využívány spíše jako kontrakty, které obchodníkům dávají právo koupit si vybrané aktivum za předem stanovenou cenu. Nejsou však povinni učinit tento krok. Zkušenější tradeři využívají opce odlišnějším způsobem.

Mohlo by tě zajímat: Analýza BTC – krátkodobě cena klesá, ale po uzavření struktury zaútočí na ATH

Profesionální tradeři využívají opce zejména k zajištění jejich pozic na spotových nebo derivátových trzích. V případě, že obchodníci otevírají velké shortové pozice, analytici v tomto případě otevírají opční kontrakty s poměrně malými poplatky, o které však přijdou, pokud by se cena podkladového aktiva nedostala na realizovanou cenu. V takovém případě mohou tradeři vsadit na shortové pozice a zajistit je kupními opčními kontrakty.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...