Na výpadku nezáleží a nemůžu zaručit, že se to už nestane – tvrdí CEO protokolu Solana

Share This Post

Pokud sledujete trh kryptoměn na denní bázi, určitě vám před časem neunikla zpráva o výpadku sítě Solana. Tento negativní počin v tom momentě hodně výrazně ovlivnil většinu investorů, což nakonec vyústilo obrovským výprodejem. Po delší době se poprvé k této situaci vyjádřil také CEO Solany Anatolij Jakovenko.

Výpadek protokolu Solana

Zářijový výpadek této sítě byl dost nevídaným jevem ve světě kryptoměn. Solana byla mimo provoz celých 17 hodin a celý proces nastal po přetížení obrovským množstvím transakcí.

Mohlo by tě zajímat: Litecoin (LTC) je nyní akceptován všude tam, kde je akceptována VISA!

Chceš rychle nakoupit/prodat kryptoměny a neplatit obrovské částky za tuto službu? V tom případě si najdi ověřenou směnárnu, která tě neokrade na skrytých poplatcích. My jednoznačně doporučujeme burzu Binance, kde najdeš široký výběr kryptoměn. Vytvoř si účet přes >>> tento odkaz <<< a získáš doživotní slevu na obchodní poplatky.

Na nedávné konferencí Solana Breakpoint se k celé situaci vyjádřil CEO sítě Anatolij Jakovenko. Na otázku, zda může síť ještě někdy v budoucnosti selhat, Jakovenko odpověděl:

„Nevím. Na tom však naprosto nezáleží. Pokud existuje alespoň jedna kopie účetní knihy, finanční prostředky jsou stále v bezpečí a transakce se nakonec stejně zpracují.“

Podle něj to ani nebyl výpadek. Ve skutečnosti to prý bylo jen mimořádně dlouhé čekání mezi jednotlivými bloky. Solana nebyla offline. Pouze nebyl na dobu 17 hodin potvrzen blok.

Rychlost je rozhodující

Většina uživatelů blockchainových sítí oceňuje zejména rychlost provedených transakcí. A tento faktor může být rozhodující i v případě SOL.

„Má to význam pro lidi, kterým opravdu záleží na doručení zpráv do 40 milisekund. Takže z hlediska bezpečnosti pro finanční prostředky ve státě to nemá význam. Z hlediska reálného využití to však smysl má,“ uvedl Jakovenko.

Neexistuje však žádná záruka, že se v budoucnu tento výpadek opět nezopakuje. Síť totiž s určitostí bude opět ve fázi, kdy bude muset zpracovat velké množství transakcí.

Čti dále: Bývalý generální ředitel Citi: Každá velká banka brzy adoptuje kryptoměny!

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...