Pro hongkongské kryptoburzy se blíží konečný termín pro podání žádosti o licenci

Share This Post


Kryptoburzy v Hongkongu musí do 29. února požádat o licenci platformy pro obchodování s virtuálními aktivy (VATP) vydanou městskou Komisí pro cenné papíry a futures (SFC) nebo zlikvidovat své podnikání a do tří měsíců opustit region.

K 26. únoru požádalo o registraci u SFC 18 kryptoburz, včetně OKX, Bybit, Crypto.com a HKVAX propojené s Binance. Od zahájení licenčního režimu loni v srpnu byly staženy další čtyři žádosti. Huobi HK, hongkongská pobočka kryptoburzy Huobi (nyní HTX), podala žádost o DPH 20. února, ale o tři dny později ji stáhla. Burza neuvedla, proč žádost stáhla. 

Jakmile budou kryptoburzy licencovány, mohou zapojit drobné investory, aby obchodovali s bitcoiny a ethereem. Různé altcoiny a stablecoiny jsou v současné době pod kontrolou SFC za účelem schválení obchodování.

Burzy s licencí

V současnosti jsou jedinými burzami, které obdržely své Hongkongské licence DPHP, OSL a HashKey. Podle místních zpráv musí burzy, které nesplňují požadavky DPHP, zastavit veškerý provoz do 31. května. Stejně tak burzy, jejichž žádost o DPHP byla zamítnuta SFC, musí město do tří měsíců opustit. 

Navzdory jasnému regulačnímu postupu zůstávají neautorizované kryptoburzy v Hongkongu přetrvávajícím problémem.

V loňském roce JPEX a Hounax, dvě z největších kryptoburz v Hongkongu, zkolabovaly poté, co se objevila obvinění z operací Ponziho schématu. Odhaduje se, že 180 milionů dolarů z peněz investorů bylo ztraceno ve skandálu JPEX, zatímco 145 obětí ztratilo dohromady 18,9 milionů dolarů v podvodu Hounax. Přestože úřady zmrazily některé prostředky spojené s JPEX a Hounax, většina peněz investorů zůstává ztracena. 

26. února se další hongkongská kryptoburza, BitForex, dostala pod palbu poté, co předchozí den zastavila zpětné odkupy uživatelů a vybrala 56 milionů dolarů ze svých horkých peněženek. Burza také přestala reagovat na dotazy uživatelů. Nyní probíhá vyšetřování. 

Related Posts

Inflácia v USA spomalila pod 3 %

Spotrebiteľské ceny v USA v júli síce mierne vzrástli,...

Proč Bitcoin roste?

Bitcoin za posledních 24 hodin zaznamenal mírný nárůst, který...

Jak nízko může jít cena bitcoinu?

Cena bitcoinu klesla o více než 8 % za...

Největší společnost zabývající se těžbou bitcoinů v květnu prodala 63 % vytěžených BTC

Těžební společnost Marathon Digital prodala více než 60 %...

Japonská burza DMM ztratila 305 milionů dolarů v bitcoinech prostřednictvím hacku soukromého klíče

Centralizovaná burza kryptoměn DMM ztratila bitcoiny v hodnotě více...

Bitcoin má hodnotu 100 uncí zlata, říká zkušený obchodník Peter Brandt

Zkušený obchodník Peter Brandt nedávno vydal předpověď ceny pro...