Kraken zvažuje odstranění USDT v Evropě kvůli novým předpisům

Share This Post

Kryptoburza Kraken zvažuje odstranění podpory pro stablecoin Tether v Evropské unii, protože má vstoupit v platnost nařízení o trzích s krypto-aktivami (MiCA). 

Podle zprávy Bloomberg ze 17. května Kraken „aktivně přezkoumává“ plány, aby byly v souladu s nadcházejícím rámcem MiCA. Nařízení bude uplatňováno ve dvou fázích: pravidla platná pro stablecoiny (s odkazem na aktiva nebo ART a tokeny elektronických peněz nebo EMT) vstoupí v platnost 30. června 2024, zatímco pravidla platná pro poskytovatele krypto služeb vstoupí v platnost dne 30. prosince 2024.

„Plánujeme absolutně všechny eventuality, včetně situací, kdy je prostě neudržitelné uvádět konkrétní tokeny, jako je USDT.“

V reakci na poznámky Krakena Tether údajně uvedl, že očekává, že se burzy „správně zaměří na likviditu v eurech pro evropské zákazníky a zároveň zachovají USDT jako řešení řešení pro vstup a výstup.

Nařízení MiCA

Nařízení MiCA nepoužívá termín „stablecoin“, ale ART a EMT jsou oba typy stablecoinů, které může Evropský orgán pro bankovnictví (EBA) považovat za „významné“ na základě stanoveného souboru kritérií. U větších stablecoinů, jako je USDT, jsou transakce omezeny na 200 milionů eur za den.

Generální ředitel společnosti Tether, Paolo Ardoino, nedávno kritizoval evropské nařízení a řekl, že společnost nemá v úmyslu být regulována podle MiCA. Konkrétně Ardonio zmínil požadavek, aby 60 % rezerv stablecoinů bylo na hotovostních vkladech u několika bank.

„V Evropě tento typ podnikání akceptuje jen velmi málo bank. Už teď je velmi obtížné získat jen jednu!“ poznamenal Ardoino v rozhovoru. V době psaní tohoto článku má USDT současnou tržní kapitalizaci 111,2 miliardy USD s globálním objemem obchodování 61,24 miliardy USD.

Další kryptoburza, OKX, udělala podobný krok v březnu a ukončila podporu pro obchodní páry USDT v Evropském hospodářském prostoru, aby vyhověla nadcházejícím pravidlům.

Related Posts

Inflácia v USA spomalila pod 3 %

Spotrebiteľské ceny v USA v júli síce mierne vzrástli,...

Proč Bitcoin roste?

Bitcoin za posledních 24 hodin zaznamenal mírný nárůst, který...

Jak nízko může jít cena bitcoinu?

Cena bitcoinu klesla o více než 8 % za...

Největší společnost zabývající se těžbou bitcoinů v květnu prodala 63 % vytěžených BTC

Těžební společnost Marathon Digital prodala více než 60 %...

Japonská burza DMM ztratila 305 milionů dolarů v bitcoinech prostřednictvím hacku soukromého klíče

Centralizovaná burza kryptoměn DMM ztratila bitcoiny v hodnotě více...

Bitcoin má hodnotu 100 uncí zlata, říká zkušený obchodník Peter Brandt

Zkušený obchodník Peter Brandt nedávno vydal předpověď ceny pro...