24.07.18 Denný update altcoinov – Niekde up, niekde down

Share This Post

BTC dokázal preraziť dôležité úrovne, ale niektoré altcoiny stále nereagujú. Je možné, že to o pár dní dobehnú. Zatiaľ však platí teória, že kapitál z altcoinov sa presúva do BTC. Napriek tomu sa altcoiny nachádzajú vážne nízko a z hľadiska technickej analýzy pri dôležitých úrovniach. Pokiaľ však bude Bitcoin naďalej takto rýchlo rásť, altcoiny budú krvácať a predávajúci budú prekonávať jeden support za druhým.

Ktoré altcoiny vás zaujímajú? Hlasujte v ankete a my sa na ne pozrieme.

ETC/BTC

ETC od prerazenia padlo už o viac ako 22 percent. Za osem dní je to vcelku veľký prepad. Osobne si myslím, že do pár dní sa bude lámať chlieb. Predávajúci dokázali stlačiť cenu pod červenú support (akutálne rezistencia). Teraz sa nachádzame pod touto úrovňou, no býky by sa mohli oprieť o silnú-dlhodobú trendline (žltá).

Z denného pohľadu si môžeme všimnúť ze Stoch RSI je hlboko na prepredaných úrovniach. Na MACD Histograme predávajúci pomaličky začínajú strácať silu, ale z tohto pohľadu priestor na pokles tu je. Dlhodobá trendline by však mohla byť nejakú dobu testovaná, takže tu môže nastať konsolidácia. Pokiaľ by nastalo prekríženie kriviek smerom up na dennom grafe išli by sme dlhodobo Up, pokiaľ na nižšom tak krátkodobo.

ADA/BTC

Cardano sa v noci dokázalo dostať pod červenú S/R zónu. Cena dokázala prejsť žltou trendline a otestovať hornú hranicu šedej zóny. Keďže 4H sviečka nedokázala uzavrieť pod trendline a nakupujúci dokázali cenu vytlačiť nad jej úroveň, nebola oficiálne prerazená a stále drží. Zároveň to však znamená, že formácia H&S sa zo strednodobého hľadiska stále rysuje (keďže otestovala šedú zónu). Platí rovnako včerajší scenár. Pokiaľ nakupujúci udržia cenu nad trendline, mohli by sme sa následne odraziť hore. Pred týmto rastom trh musí nabrať silu, takže bude na hranici trendline konsolidovať. V opačnom prípade, teda pokiaľ sviečka uzavrie pod trendline môžeme znovu otestovať šedú S/R zónu.

ZEC/USD

Zcash nasledoval krásnu pumpu BTC a rástol. Vyzerá to, že EMA 100 a MA 55 sa prekrížia smerom up, čo by mohol byť pozitívny signál zo strednodobého hľadiska. Kĺzavé priemery poslúžili ako dobrý support a nakoniec sme sa dokázali pretlačiť cez 199 USD.

Z krátkodobého hľadiska môžeme atakovať predchádzajúci vrchol v zelenej zóne. Ešte predtým môže nastať korekcia späť na support na úrovni 199 USD, potom by sme sa mohli dostať vyššie. Momentálne je trh dosť silný, takže by mohol nasledovať  rast (ale otestovanie bieleho supportu je v hre). Na druhej strane, potenciálne otestovanie vrcholu v zelenej S/R zóne, by mohlo načrtnúť formáciu double top. Takže veľa obchodníkov môže mať príkazy na Take profit práve na týchto úrovniach. Pokiaľ by sme sa sem dostali a trh by túto hodnotu prerazil nasledoval by test hornej trendline.

TRX/BTC

Včera som v dennej analýze spomínal, že pád sa môže zastaviť v červenej S/R zóne. Tieň (zelenej) sviečky zasiahol úroveň trendline, od ktorého sa okamžite odrazila smerom nahor, takže tlak nakupujúcich na tejto úrovni bol vážne veľký, čo môžeme spozorovať aj na volume. Zelená sviečka vytorila tak býčí pin-bar. V krátkodobom horizonte by sme tak mohli vidieť otestovanie šedej zóny. Prerazením červenej zóny smerom nadol, by sme akcelerovali ďalší pokles na úroveň trendline

Uvidíme ako uzavrie denná sviečka, teraz je ešte priskoro hovoriť. Pokiaľ by uzavrela v podobnom rozmedzí ako teraz, vznikol by pin-bar na dennom grafe a to by signalizovalo zmenu trendu. Pokiaľ by sme uzavreli nižšie pravdepodobne by sme išli zase dole. Tron v najbližšej dobe bude sprevádzať fundament- viac info v článku.

XLM/BTC

Stellar pripomína trojuholníkovú formáciu. Kedže pod červeným supportom trh stále nezavrel, obchoduje sa v rozmedzí trendline a červeného supportu. Šedá zóna napriek tomu bola druhý krát otestovaná. Stále sa pohybujeme medzi MA55 a EMA 100. Ťažko povedať, kam cena pôjde. Keď sa prikláňam k okolnostiam, BTC rastie a Stellar by ho mohol v nasledujúcich hodinách nasledovať. Prerazenie žltej trendline smerom nahor by jednoznačne zvýšilo šance v násldnom prerazení bielej trendline.

Z technického hľadiska tento trojuholník je charakteristický tým, že stále klesá. To znamená, že nakupujúci strácajú silu, keďže (z veľmi krátkodobého hľadiska) trh robí menšie a menšie vrcholy, pričom support stále drží. Preto je tu šanca, že prerazíme smerom nadol a dostaneme sa do šedého pásma.

„Jedna obchodná stratégia odporúča v takomto prípade postupovať nasledovne: Nastavte si LIMIT BUY nad hornú hranicu trojuholníka (trochu vyššie nad hranicu) a to isté spraviť pod SUPPORT len s LIMIT SELL.“ ..Osobne by som si radšej počkal na uzavretie sviečky nad alebo pod danými úrovňami.

Na záver by som len spomenul, že trhy sa stále menia a preto sa menia aj názory v analýzach. Takže v žiadnom prípade neodporúčam obchodovať podľa dva dni starej analýzy, pokiaľ tam nespomínam názor na strednodobý výhľad. Pokiaľ spomínam názor z veľmi krátkodobého hľadiska, hovorím o situácií, ktorej som priklonený max na 5-10 hodín, pričom prevláda strednodobý a dlhodobý výhľad. Vývoj altcoinov závisí najmä od BTC, pričom technická analýza slúži na určenie hodnôt potenciálneho obratu alebo konsolidácie…

Pri tradingu je dôležité získavať informácie včas. Preto si na našej stránke môžete aktivovať odosielanie notifikácií (návod nájdete tu) a budeme radi, ak nás začnete sledovať na facebooku.


Ako použiť túto analýzu?

Trading11 nie je stránka, na ktorej vám povieme kedy nakúpiť a kedy predať. Naším cieľom je dať vám dostatok informácii, aby ste boli schopní urobiť správne rozhodnutie. Ak chcete vedieť, ako používať analýzy na našej stránke, prečítajte si tento článok.

Pokiaľ nerozumiete nášmu krypto-trading-slangu určite vám pomôže náš slovník.

Na facebooku sme pre vás vytvorili diskusnú skupinu, kde môžete pridať vaše postrehy, analýzy, prípadne dotazy na našich traderov. Príďte si podebatovať o kryptomenách a aktuálnom diani na trhu.


Táto analýza je iba orientačná a neslúži ako doporučenie k nákupu či predaju. Situácia na trhu sa môže kedykoľvek zmeniť. Špekulatívne obchody sú na krypto trhoch veľmi rizikové!!

Disclaimer: Tento článok patrí firme Medial Base s.r.o. a je chránený copyrightom. Akékoľvek zneužitie (napr. kopírovanie) je trestné! Uverejnené informácie sú autorským dielom a bez súhlasu autora nie je ďalšie šírenie tohto materiálu povolené.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...