12.05.19 Technická analýza BTC/USD – Nemám slov.. Od IX..

Share This Post

Bitcoin si opět vytvořil nové lokální HIGH. Silně mi celá situace připomíná rok 2017, kdy jsem také každý druhý den informoval o novém, tehdy ATH. Ve své podstatě nemám k tomu co říci, divné že..?? Dokud trh nenalezne svůj lokální vrchol, který tedy by mohl nastat pod neckline korekce, tak se lze jen kochat růstem.. UPOZORNĚNÍ: Dnes je to vyloženě kopie článku z IXtrading Akademie. Je den matek a já musím běžet na rodinný oběd. Nechci Vás ale zanechat jen tak..

Situace na grafu 6H Bitstamp..

Graf 6H Bitstamp..
Tento parabolický růst je skutečně příliš. Takhle najednou, to vážně nesvědčí o zdravém vývoji trhu. Ano, jistě se dá chápat to, že kapitalizace trhu je velmi nízká a proto kterákoliv větší investice může cenu poslat zas o něco výše velmi snadno. Na druhou stranu trh se zjevně chystá využít prostor mezi základní růstovou tendencí a neckline korekce, který nám tvoří pěkný trojúhelník.. Doufejme tedy, že neckline (azuro down trendline) růst zadrží a trh si vstoupí do korekce a krapet si odpočine.. Problém bych pak viděl, při průrazu této hladiny. Vážně nevím, co bych si pak mohl myslet o vývoji. Jak jsem psal, sice nízká kapitalizace by toto mohla umožnit, ovšem trh podléhá jistým zákonitostem. I když cena z historického hlediska je v celém tomto pásmu již zkonsolidovaná, nemění to nic na tom, že i lokálně je nutné cenu konsolidovat.. Sice vidíme „drobné“ cenové formace FLAG, ale to se jedná o nizké TF (TimeFrame), především 1H graf..

Ukázka lokálních konsolidací v trendu..

Pouze ukázka lokálních konsolidací – FLAG v trendu..
Všimněte si skutečně, že každý průraz nejen S/R (Support/rezistence) cenové formace potvrdí další růst, ale také průraz každé z dalších zakreslených klíčových hladin. V současné chvíli opět průraz nad S/R 7382 $ a trh v tuhle chvíli reaguje posílením, protože poslední CLOSE 1H svíce uzavřelo nad touto rezistencí..

Závěrem..

Takže shrnutí. Předpokládejme tedy, že neckline korekce a celkově trojúhelník, který je tvořen neckline a tendencí, je to, o co trhu jde. Dále platí, že dokud trh neprorazí právě pod základní růstovou tendenci (zelené značená UP trendline), tak jsme v UP trendu. Průraz pod tuto trendline by znamenal ztrátu růstového sentimentu. Nad tím je ale v tuhle chvíli brzy uvažovat.. Supporty platné z posledních analýz, všem doporučuji si předchozí analýzy pročíst, abyste měli povědomí. To platí především pro nově příchozí.

Současné HIGH je na ceně cca 7540 $ a rozhodně to nevypadá, že je to pro dnešek konec…

 

DISCLAIMER..: Tato technická analýza je pouze orientační a slouží jako studijní materiál v rámci IXtrading akademie. Neslouží jako obchodní doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na finančních trzích jsou velmi rizikové a hrozí ztráta vstupního kapitálu..!!


Článek je chráněn autorskými právy, bez souhlasu autora nelze tento článek kopírovat. Jakékoliv zneužití je trestné.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...