14.10.18 Technická analýza S&P 500 – volby do kongresu rozhodnou?

Share This Post

Určitě vám neuniklo, že za posledních pár dní jsou v popředí zájmu světové akciové indexy, které popadaly jako hrušky. V souvislosti s měnovými válkami a neustálou hrozbou nových cel, na mezinárodních trzích roste nervozita. Odborníci už i vážně mluví o tom, že hrozí další krize. Proto je velmi moudré být v obraze, co se vlastně na těch nejrelevantnějších indexech děje. Pojďme si tedy zanalyzovat americký index S&P 500.

Aktuální situace na 1D TF

V grafu máme index na 1D TF. Všimněte si prvního vrcholu (LH) z 26. ledna. a poté propad, který trval až do 9. února, kde se odrazil od silného supportu a na indikátoru RSI se vytvořilo dvojité dno. Následně se vývoj kurzu odehrával v růstovém kanálu, 2. dubna se na grafu  vytvořilo dvojité dno a růst pokračoval dál. Indexu se podařilo pokořit hranici předchozího vrcholu (žlutá čárkovaná čára) i s následným pullbackem, který tuto hranici potvrdil jako support. Pak následoval růst. Indikátor OBV byl taktéž v souladu s rostoucím kurzem.

Všimněte si ale, že s rostoucím kurzem nerostou objemy. Ty, naopak klesají, což je velký problém. Každý pohyb totiž musí být potvrzený i většími objemy, jinak je to známka distribuce ze strany velkých investorů. Navíc, na indikátoru RSI je vidět u vrcholů z 29. srpna a 20. září medvědí divergence, které jasně předznamenaly tento prudký pád. Divergenci bylo možné zpozorovat i na Stochastic RSI. RSI mělo růstový koridor, z kterého se křivka „vylila“ až do velmi extrémních přeprodaných hodnot 17. Zde taktéž došlo k odrazu a nyní můžeme vidět tvořící se Hammer svíčku, která by mohla dočasně znamenat otočku – pokud se tak uzavře. Pro otočku nám i hraje Stochastic RSI.

Dá se očekávat, že kurz se v následujícíh měsících dostane do silného supportu (HIGH DEMAND), kde se se rozhodne, zda tento velmi dlouhý bull run bude pokračovat, či se překlopí do medvědího trendu, s čímž by nastala recese globální ekonomiky, nebo v horší variantě by se to přelilo do krize. Na trzích panuje velký neklid a v nejbližší době bude nejspíš reagovat na volby do kongresu USA. Vnitřní politika ve Spojených státech je velmi napjatá, což berou velcí hráči v potaz. Uvidíme tedy, jak trhy na tuto událost zareagují.

Related Posts

Inflácia v USA spomalila pod 3 %

Spotrebiteľské ceny v USA v júli síce mierne vzrástli,...

Proč Bitcoin roste?

Bitcoin za posledních 24 hodin zaznamenal mírný nárůst, který...

Jak nízko může jít cena bitcoinu?

Cena bitcoinu klesla o více než 8 % za...

Největší společnost zabývající se těžbou bitcoinů v květnu prodala 63 % vytěžených BTC

Těžební společnost Marathon Digital prodala více než 60 %...

Japonská burza DMM ztratila 305 milionů dolarů v bitcoinech prostřednictvím hacku soukromého klíče

Centralizovaná burza kryptoměn DMM ztratila bitcoiny v hodnotě více...

Bitcoin má hodnotu 100 uncí zlata, říká zkušený obchodník Peter Brandt

Zkušený obchodník Peter Brandt nedávno vydal předpověď ceny pro...