31.01.19 Technická analýza ETH/USD – Jak se Ether snaží získat podporu

Share This Post

Ke konci ledna Ethereum mírně stoupá a momentálně se obchoduje okolo hranice 107 dolarů. Jaké má vyhlídky do budoucnosti?

Odměna za těžbu Etherea se snížila z 20 tisíc ETH na 15 tisíc ETH za každý blok, čímž se těžení této kryptoměny stalo ještě méně ziskové. Na druhou stranu právě takto vypadá cesta, kterou se Ethereum připravuje na tvrdý fork Constantinople. Ten se má uskutečnit 27. února, ačkoli už tak mělo být učiněno loni, což nicméně nedopadlo zejména kvůli řadě technických potíží.

Těžaře každopádně tento trend označovaný jako difficulty bomb, kdy se zvyšuje úroveň difficulty, velmi trápí. Zjednodušeně jde o to, že se čas strávený na vyhledání každého bloku v řetězci zvyšuje, čímž se vytěží méně a zároveň se ale síť zrychlí. Dřívě či později se každopádně těžení Etherea stane minulostí minulostí.

Co říká technická analýza?

ethereum

Kryptoměna celkově prochází klesajícím trendem. Poté, co dosáhla na 76 procent Fibo, což představuje asi 100 dolarů, se cena odrazila do oblasti rezistence kolem 110 dolarů. Ačkoli nebyl kanál zatím prolomen, klesající trend nikam nemizí.

ethereum 2

Současná rezistence prochází testem a není vyloučeno, že cena kryptoměny klesne k 95 či dokonce 80 dolarům i níže. MACD nám konverguje, což naznačuje možný pullback – ten bude aktuální zejména v případě, že cena prolomí zmiňovanou 110 dolarovou rezistenci. Cíl by poté ležel na dlouhodobé rezistenci, tedy 125 dolarech.

Na H1 je technických informací více. Korekční stoupající trend je podporován mizejícím Stochasticem. Zatímco cena testovala oblast rezistence na 110 dolarech, indikátor vstoupil do překoupeného teritoria. Stochastic zformoval černý kříž, což by mohlo kryptoměnu poslat směrem dolů.

Autor: Dmitrij Gurkovskij, vedoucí analytik RoboMarkets


Prodlužte si svoje členství o šest měsíců úplně ZDARMA! Jak na to? Návod najdete v tomto článku:


Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Jestli se chcete naučit lépe obchodovat, zkuste naší Školu (ZDARMA).

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...