26.05.19 Technická analýza XMR/USD – Pravděpodobně nás čeká korekce

Share This Post

Bitcoin zatím nepředvádí nic zvláštního a cena konsoliduje v oblasti posledního high. Teď bude záležet na tom, jak se zavře konec týdne. Pokud by zůstala weekly negativní, mohl by příští týden zamířit o něco níže. Ovšem negativní je jen v uvozovkách, protože současný týden je takovou testovací svící (medvěd testuje sílu býka) předchozího růstu. Skutečně negativní by to začalo být až ve chvíli, když by se vytvořila i příští týden negativní svíce.

Pozitivní nálada a růst Bitcoinu může přijít pouze v případě, pokud cena zamíří nad 8200 $. Ale musí se tam weekly také zavřít. Došlo by tím k překonání open tohoto týdne a to by byl pozitivní signál. Každopádně o tom jestli skutečně skončil ponurý čas Bitcoinu poznamenaný silným výprodejem k hodnotám 3100 $, rozhodne až pozitivní retest šestiměsíčního supporu v úrovni 6400 $.

Monero zaváhalo v resistanci již minulý týden a ten současný pouze potvrzuje, že trh skutečně potřebuje korekci. Nemyslím si, že Monero bude výrazně oslabovat, nicméně k 20% oslabení by dojít mohlo.

Střednědobý trend………………….UPtrend
Dlouhodobý trend ………………….pomalu oslabující downtrend

Dlouhodobý trend se pomalu začíná měnit a připravovat na „přetočení“ trendu. Momentálně očekávám pokles k supportu v úrovni 70 $, ale cena při korekci nesmí překonat support.

Pokles k supportu by měl připomínat řízený pokles, to znamená velmi kultivované červené svíce. Žádná divočina prorážející support na první dobrou! Pokud skutečně dojde k běžné korekci, která se zastaví právě v supportu 70 $, tak následně můžeme zažít velmi příjemný růst k hodnotám okolo 120 $. Weekly zatím naznačuje slabost, ale to neznamená, že nemůže přijít ještě jeden útok na resistanci 92 $.

A zase platí pravidlo, že pokud trh překoná resistanci 92-100 $, tak jedeme dál UP. Další selhání v resistanci bude jasnou a negativní odpovědí na otázky co dál, podporující korekci.


Prodlužte si svoje členství o šest měsíců úplně ZDARMA! Jak na to? Návod najdete v tomto článku:

Polročné členstvo na Trading11 ZDARMA pre každého! – Návod, ako ho získať


Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Jestli se chcete naučit lépe obchodovat, zkuste naší Školu (ZDARMA).

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na krypto trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...