Je Ethereum ještě stále altcoin? Zde jsou 4 důvody, proč byste ho tak už neměli nazývat!

Share This Post

Bitcoin je již od svého vzniknutí jasným králem kryptoměn. O tom nikdo nepochybuje. V tržní kapitalizaci, počtu transakci, denním objemu obchodování a v mnohém dalším je jasným lídrem v tomto novém sektoru. Ve spoustě věcí se alternativní kryptoměny (altcoiny) snaží Bitcoin vylepšit, nahradit nebo omezit. Nicméně ze všech se nejvíce daří zejména jedné kryptoměně. A tou je Ethereum. Mělo by se tedy Ethereum ještě stále řadit mezi altcoiny? Nebo bychom měli o kryptoměnách referovat jako o Bitcoinu, Ethereu a altcoinech?

1. Ethereum dosahuje nejvyšší korelace s Bitcoinem

Já vím, teď se to může zdát divně, ale Ethereum má ze všech kryptoměn nejvyšší korelaci s Bitcoinem. Podle studie od San Francisco Open Exchange (SFOX) by Ethereum nemělo být evidováno jako „altcoin“. Korelace mezi BTC a ETH je až na hranici 0,788.

Druhou největší korelaci má fork BTC, a to Bitcoin Cash, který však s korelací 0,638 za Ethereem výrazně zaostává. Litecoin je následně na hodnotě 0,577, avšak před ním se nacházejí ještě jeden fork Bitcoinu, a tím je Bitcoin SV (0,619) a také fork Etherea (ETC = 0,602). I právě proto tým z SFOX vyjádřil svůj názor, že stejně jako Bitcoin i Ethereum bude brzy evidované jako samostatná jednotka mezi kryptoměnami.

2. Jde o nejrozšířenější blockchain platformu

Až 1 600 dapps (decentralizovaných aplikaci) má být vybudováno pouze prostřednictvím Etherea a jeho blockchainu. Podle studie dapp.com jde suverénně o nejvyšší počet aplikací vytvořených ze všech blockchainových platforem. Konkurenci mu může dělat brzy Tron, avšak to ještě nějakou dobu bude trvat.

Když už se díváme na tato čísla, tak je třeba zmínit i fakt, že až 94 % všech tokenů, které se nacházejí v TOP 100 kryptoměn podle tržní kapitalizace, jsou vybudovány právě na platformě Etherea. To potvrzuje jeho neskutečnou dominanci v tomto sektoru.

3. Ethereum má největší komunitu lidí

V našich zemích se sice zdá, že největší komunitu mají fanoušci a shilleři Ripple, nicméně už jen samotný fakt, že tržní kapitalizace Etherea je druhá největší právě po Bitcoinu, mluví za své. A to aktuálně téměř dvojnásobně před třetí kryptoměnou (kterou je právě Ripple).

Avšak podle studie Electric Capital počet vývojářů pracujících na konkrétní kryptoměně (za jeden měsíc) je nejvyšší právě u Etherea. Podle studie společnosti The Block má samotnou platformu vyvíjet kolem 220 vývojářů. Avšak blockchainy založené právě na Ethereu mají být využívány 250 000 až 350 000 vývojáři měsíčně.

4. Ethereum je druhou nejzmiňovanější kryptoměnou

Která je první? Samozřejmě že Bitcoin. Avšak na Redditu je v těsném závěsu právě Ethereum, které má být druhou nejčastěji diskutovanou kryptoměnou. Pacific Northwest National Laboratory se v jednom ze svých průzkumů zaměřila na to, jak často jsou kryptoměny diskutovány na Redditu a v jakém pořadí. První místo suverénně ovládl Bitcoin, následuje právě Ethereum a na třetím místě je poměrně nečekaně Monero.

Závěr

Samozřejmě faktů a jiných odlišností Etherea od ostatních kryptoměn je mnohem více. Tyto jsou však aktuálně ty nejpodstatnější a řadí ETH suverénně na první místo mezi altcoiny. Pokud by tedy ještě Ethereum mělo stále patřit mezi altcoiny jako takové. Co si o tom myslíte vy? Mělo by být Ethereum oddělené od ostatních altcoinů kvůli svým přínosům? Nebo Bitcoinu patří jednoznačný piedestal a všechny ostatní kryptoměny vytvořené po něm budou vždy nazývány pouze altcoiny?

Co číst dál?

Bude Bitcoin bezpečným útočiskom investorov pri najbližšej kríze?

Zdroj:
decrypt.co

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...