Bitcoin opět na 7 000 USD – Je toto poslední nádech před začátkem nového bullish trendu?

Share This Post

Poslední týdny panuje na trhu s krypoměnami poměrně divná nálada. Bitcoin stagnuje … Altcoiny stagnují velice podobně. A i když se na trhu objevízajímavý pohyb, nebo se vyskytne obchodní příležitost, tak BTC v průběhu minuty vyletí o 200 USD a po pár minutách se vrátí zpět na původní hodnoty.

Musíme být připraveni

I když je celý trh v konsolidaci, je třeba neustále počítat s možným pohybem. Na každém trhu, nejen s Bitcoinem a dalšími kryptoměnami, se objevují cykly. Konkrétně je dělíme na bullish, bearish a sideways. Právě sideways nebo také konsolidace jsou největší „peklo“ nejen pro tradery, ale též pro hodlery. V takovém trhu prakticky není možné obchodovat. Objevuje se mnoho divných pohybů a cena se rychle vrací zpět na původní hodnoty. Často se to objevuje na dně cyklu, kdy velká část spekulantů, hlavně začátečníků, je psychicky zničena z cenového propadu. V teorii o cyklech se konsolidace objevuje v momentě, kdy na trhu ustane tlak prodávajících a vyrovná se s „tlakem nakupujících“. Není žádnou výjimkou, že sideways bývá doslova zničující a tradeři i hodleři často začnou prodávat i své poslední obchody v obrovské ztrátě. Pro někoho, kdo umí tyto trendy dobře rozpoznat, to ale může být velmi zajímavá obchodní příležitost, kterou není tak složité využít.

Co bude s altcoiny?

Proč jsem článek začal výpisem cyklů na marketu? V první řadě musím zmínit, že i celý krypto-market, hlavně Bitcoin, má za sebou několik precizních cyklů, které měly podobný cenový vývoj, dokonce často téměř totožný (neberu v úvahu cenový zisk, ale strukturu). Bullish trend jsme tu už měli primárně v roce 2017, bearish trend byl v roce 2018. Stále nám ale chybí sideways (konkrétně na trhu s altcoiny).

Minulost a současnost

Snad úplně každý (i začátečník) když si podívá cenový vývoj téměř kteréhokoliv altcoinu, ať už je to LTC, EOS, TRX, BNB a mnohé další mince, uvidí jednu zajímavost. Altcoiny od ledna 2018 až po září 2019 neustále ztrácely na hodnotě. Od září ale jakoby byl graf z jiného světa. Ta dynamika pohybů se nedá srovnávat například s minulým rokem. Toto nám může dávat jasné znamení, že altcoiny jsou již téměř 5 měsíců v konsolidaci. Podobný cenový vývoj měl i XRP v minulém cyklu z roku 2015. Ten stejným způsobem po dlouhém cenovém propadu půl roku konsolidoval a následně následoval velký cenový růst. Dokonce se během několika měsíců dostal na své dosavadní ATH na hodnotě 3 USD. Všechny tyto výše zmíněné indikátory nám dávají velmi zajímavý signál, že se blížíme do posledního stadia několikaletého cyklu a vše je připraveno, aby v roce 2020 začal nový cyklus.

PS: Pamatujte, že ne každá analýza, predikce či obchod musí vždy vyjít.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...