Nastal čas jít na 100 000 $ !!! – tvrdí PlanB

Share This Post

Známý twitterový účet PlanB (plán Bitcoin) publikoval analýzu, podle níž nastal čas, aby Bitcoin začal rapidně stoupat. Za posledních šest měsíců tato kryptoměna zaznamenala růst z 3700 $ až na 12 500 $ a aktuálně se obchoduje za 10 800 $. Tlak býků podle PlanB narůstá a nový parabolický trend ho brzy dotlačí do šesticiferných čísel.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Tato predikce vznikla porovnáním současného stavu s předchozími parabolickými cykly. Důležitou událostí, která má rozpoutat nové rallye, je podle PlanB halving. Ten se na BTC síti udál 11. 5. 2020. Bitcoin v minulosti začal výrazněji růst cca 100 dní po halvingu.

Bitcoin na začátku parabolického trendu - Zdroj: PlanB Twitter
Bitcoin na začátku parabolického trendu – Zdroj: PlanB Twitter

Mokrý sen fanoušků kryptoměn – Bitcoin za 100 000 $

Jak můžete vidět na grafu, Bitcoin je aktuálně výrazně pod hodnotou, kterou predikuje analytický model. To je však v pořádku, podobně to bylo po každém halvingu. Podle předpovědi by Bitcoin mohl dosáhnout 100 000 $ do konce roku 2021.

Cena Bitcoinu v posledních týdnech zaznamenala první výraznější korekci za půl roku a tvrdě otestovala support na 10 000 $. Ten nakonec vydržel a všechny pokusy medvědů o jeho prolomení byly neúspěšné. I to je důvod, proč podle PlanB nastal čas na další pumpu.

Je tu však i další scénář a nikdo nechce, aby se naplnil. Nazýváme ho maximální nuda. Více se dočtete zde.

Věnujte pozornost bílým tečkám v grafu. Ty reprezentují, jak daleko je Bitcoin od predikované hodnoty. Aktuálně se nacházejí na historicky nejnižších hodnotách, což naznačuje, že přišel čas na další vzestup.

Podobný názor má i další analytik Crypto Michael, který současný stav trhu přirovnává k situaci z roku 2016 (tedy rok před největším parabolickým růstem). Podobně jako tehdy, i teď Bitcoin vytváří dlouhé periody konsolidace následované rychlými pohyby směrem nahoru.

Podle Michaela je to ze střednědobého hlediska bullish indicie a Bitcoin by měl (s přestávkami) pokračovat v růstu.

Takových predikcí jsme viděli hodně – Proč je to teď jiné?

O potenciálním pohybu Bitcoinu nad současné historické maximum a zopakování růstového posledního cyklu na tomto webu píšeme již dlouho. Viděli jsme množství podobných predikcí, ale v realitě se Bitcoin stále vrací na stejné hodnoty.

Trpělivost růže přináší. Nikdo netvrdí, že se Bitcoin dostane na nové ATH jedním rychlým pohybem nebo kontinuálním růstem. Tato kryptoměna v posledních letech pouze nabírala momentum. Velryby a nově i instituce pomalu akumulovaly kapitál a různé události ve světě (např. panika kolem koronaviruu) párkrát překazily bullrun na trhu s kryptoměnami.

Bitcoin se v současnosti obchoduje na krásných 10 800 $. Ještě před týdnem přitom lidé předpovídali propad na 6000 $. Bullish trend stále platí a pohyb nad současné high (12 500 $) v příštích dvou měsících potvrdí správnost těchto predikcí a zvýší pravděpodobnost, že se v roce 2021 skutečně dočkáme dalšího parabolického růstu.

Jak je na tom Bitcoin z pohledu technické analýzy? Přečtěte si postřehy našeho ekonoma Jaroslava:

Analýza Bitcoinu (BTC) – Vyplnění gapu prozatím odloženo, jdeme up?

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...