Tvrdý pád na trhu s kryptoměnami – Bitcoin testuje 30k, Ethereum je stále vysoko

Share This Post

Poté, co Bitcoin včera vypadl z rovnoramenného trojúhelníku a prorazil podpůrnou stoupající trendline, dnes pokračuje v pádu. A to i přesto, že hodnota amerického dolaru prudce klesá. Dnes ale klesá úplně všechno. Byl totiž inaugurován nový americký prezident Joe Biden a takové události často dělají vlny na finančních trzích.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Pro zajímavost, dnes padají i akcie a vzácné kovy. I když ani zdaleka ne tak rychle jako kryptoměny. Volatilita coinů se nicméně dala očekávat.

Může vás zajímat: 3 hlavní důvody, proč dnes Bitcoin po měsíci klesl pod stoupající trendline

Bitcoin testuje silný support, ve hře je i hlubší korekce

Bitcoin za posledních 24 klesl o téměř 7% z cca 35 000 $ na současných 31 000 $. V době psaní tohoto článku je na 10denním minimu a testuje support, který se vytvořil v průběhu ledna. V případě, že se odtud úspěšně odrazíme, to bude bullish signál. Ve hře je i konsolidace na 30 000 dolarech.

Bitcoin v roku 2021
Bitcoin v roce 2021

My jsme však již dříve vylíčili scénář, při kterém dojde k hlubší korekci. Bitcoin totiž ještě shora neotestoval hladinu 20 000 $, o níž se tři roky hovořilo jako o historickém maximu. I naše komunita čtenářů má pocit, že korekce by ještě měla pokračovat. Na hladinách 22-25 tisíc a 18-19 tisíc dolarů jsou obrovské CME gapy a Bitcoin má tendenci takové struktury na grafu vyplnit.

Nicméně z dlouhodobého hlediska je Bitcoin jednoznačně bullish: Přichází cenová exploze Bitcoinu! Dokazuje to chování velryb a institucí na trhu

Altcoiny jsou zatím v pohodě, Ethereum dále konsoliduje pod ATH

Bitcoin se nyní vyloženě trápí. Na ceně 40 000 $ očividně narazil na silnou rezistenci a překonat ji nebude tak jednoduché, jak se na začátku zdálo. Může to trvat týdny, ba i měsíce. Zato altcoiny, to je jiný příběh. Některé kryptoměny mají za sebou skvělý týden a nyní jsou pouze v mírné korekci.

Ethereum nedávno téměř přesně po třech letech překonalo historické maximum. To nové se nachází na hladině 1440 $. Ether sice za poslední dva dny ztratil cca 200 dolarů, ale stále je relativně vysoko, a pokud se drží nad tisícem, stále je ve velmi silném bullrunu.

Ethereum v roku 2021
Ethereum v roce 2021

Rovněž Polkadot je v krásném plusu. Po vytvoření historického maxima na dvaceti dolarech sice o 20% klesl, ale dnes je dokonce opět v zisku. Drží si také čtvrté místo v žebříčku kryptoměn podle kapitalizace a nechce na něj pustit XRP.

Polkadot
Polkadot

Chcete-li nakupovat nějaké kryptoměny, tak teď je dobrý čas. Hlavně je to třeba udělat rozvážně a ne s vidinou rychlých zisků. To se pak většinou člověk pouze zbytečně popálí a ztratí peníze.

Nakupovat doporučujeme přes burzu Binance, která nabízí široký výběr kryptoměn a denně ji používají miliony obchodníků. Vytvořte si účet přes >>> tento odkaz <<< a navíc získáte doživotní slevu 6% na obchodní poplatky.

Současnou situaci na trhu v konotaci s inaugurací Joea Bidena dnes okomentoval náš ekonom Jaroslav. Doporučujeme přečíst si jeho pohled na věc:

Biden inaugurován americkým prezidentem, americký dolar v červených číslech

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...