Coinbase vylepšuje nabídku – za držení USDC vám vyplatí 4% úrok bez dalších poplatků a limitů!

Share This Post

Jedna z největších krypto burz Coinbase oznámila přes svůj blog důležitou zprávu pro tradery, kteří mají ve svém portfoliu USD Coin (USDC). Burza za půjčování vašich USDC nabízí výnos 4 %. Zpráva přišla jako reakce na zvýšený zájem o tento token. Zpráva také uvádí, že Coinbase nabídne traderům mnohem lepší výnos než běžný spořicí účet v USA.

Mohlo by tě také zajímat: Regulátor v UK zakázal aktivity Binance – Burza na to reaguje a uklidňuje tradery

Lepší podmínky ve srovnání s běžným spořením

I v tomto případě existují určité nevýhody. Burza Coinbase uvádí, že půjčování USDC není chráněno federální korporací pro pojištění vkladů a ani korporací na ochranu investorů do cenných papírů. Většina standardních spořících účtů v USA poskytuje svým zákazníkům výnos, který je nižší než 1%. Je to tedy mnohem méně než v případě krypto platforem, kde se běžný výnos za půjčování stablecoinů pohybuje na úrovni 8%.

„Vysoké úrokové sazby mohou být velkým lákadlem. Mohou však představovat určitou míru rizika. Vaše aktiva se mohou půjčit neidentifikovaným třetím stranám, kde budou podléhat úvěrovému riziku. Následkem těchto faktů můžete o svá aktiva přijít.“

V minulosti byl výnos pro daný produkt na úrovni 1,25%. Burza Coinbase ještě v červnu 2020 oznámila nečekané snížení výnosů o 0,15%. Aktuálně nabízené výnosy ve výši 4% představují pro burzu Coinbase potenciální zvýšení úroků pro hodlery USDC o více než 2 500%.

V době psaní tohoto článku je USDC v žebříčku kryptoměn z hlediska tržní kapitalizace na osmém místě s hodnotou více než 25 miliard USD. Největším stablecoinem na trhu nadále zůstává Tether (USDT), který je celkově na třetím místě s tržní kapitalizací 62,5 miliardy USD.

Mohlo by tě také zajímat: Crypto.com ohlásilo jednu z největších spoluprací, jakou jsme měli v krypto světě – Objeví se na závodech F1

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...