Denní odliv 1,2 miliardy $ v ETH za jediný den – poroste cena tokenu?

Share This Post

Za 24 hodin byo  z centralizovaných burz odstraněno ETH v hodnotě více než 1 miliardy dolarů. To vedlo ke spekulacím o bezprostředním zvýšení ceny Etherea, protože nabídka se na mnoha obchodních místech zmenšuje.

Podle údajů IntoTheBlock bylo ETH v hodnotě 1,2 miliardy dolarů vybrané z centralizovaných burz 16. září. Vznikl tak nový rekord v krátkodobých odlivech z burz.

IntoTheBlock poznamenal, že cena Etherea se v dubnu zvýšila o 60 % za 30 dní po vyjmutí 1 miliardy dolarů z centralizovaných obchodních platforem.

Chceš nakupovat Ethereum nebo další kryptoměny? Doporučujeme burzu Binance, kde najdeš široký výběr kryptoměn. A jako bonus, když si vytvoříš účet přes >>> tento odkaz <<<, získáš navíc doživotní slevu na obchodní poplatky.

Poroste ETH na ceně? Situace je odlišná

Od dubna se však situace změnila. Minulý měsíc londýnská aktualizace zavedla na trh s poplatky společnosti Ethereum mechanismus spalování. To vytvořilo zvýšený deflační tlak na dynamiku nabídky Etherea.

Podle Ultrasound Money bylo v době psaní článku spáleno 309 505 mincí v hodnotě více než 1,1 miliardy dolarů za 42 dní od spuštění EIP-1559. Ethereum bylo proto od aktualizace vyňato z nabídky zhruba v hodnotě 5,05 ETH (18 061 dolarů) každou minutu (26 milionů dolarů denně).

Rozmach na trhu NFT OpenSea je předním Dapp podle rychlosti spalování. Představuje více než 14% ze všech ETH, které byly odstraněny ze zásob. Následuje Uniswap V2 s 5,5%, Tether s 4,9% a Axie Infinity s 3%.

Bitcoin také zaznamenal stabilní odliv z centralizovaných obchodních míst s rekordem 17 % nabídky v květnu. Podle analytické firmy Glassnode klesly rezervy BTC centralizovaných burz na nejnižší úroveň od února 2018.

Přečti si také: EU se rozodla investovat 177 miliard do technologie blockchainu

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...