Boj proti kryptoměnám v Turecku pokračuje! – Binance dostává pokutu a Erdogan útočí dál!

Share This Post

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan oznámil, že zákon o kryptoměnách v zemi je připraven a bude neprodleně předložen parlamentu. Boj proti kryptoměnám v Turecku pokračuje!

Turecká Rada pro vyšetřování finančních zločinů (MASAK), která dohlíží i na kryptoburzy, pokutovala Binance Turkey za porušení, na která se přišlo během inspekcí.

Mohlo by tě zajímat – Bývalý šéf Twitteru Jack Dorsey tvrdí, že Bitcoin v budoucnu nahradí americký dolar

Binance v Turecku dostal pokutu

Turecký prezident Recep Erdogan se na setkání s novináři vyjádřil, že zákon o kryptoměnách v zemi je připraven. Při poskytování informací o právních předpisech týkajících se kryptoměn, Erdogan řekl, že „zákon je připraven a velmi brzy ho neprodleně pošleme do parlamentu.“ Znamená to tedy, že současný prezident názor nezměnil, spíše naopak, proti kryptoměnám bude bojovat i nadále!

Po oznámení prezidenta Turecké republiky tisková agentura Anadolu, turecká Rada pro vyšetřování finančních zločinů (MASAK), uložila společnosti Binance pokutu ve výši 8 milionů lir, tedy cca 660 000 EUR. Bez poskytnutí dalších podrobností Anadolu informuje, že „pokuta uložená kryptoburze Binance byla první svého druhu poté, co orgán v květnu převzal odpovědnost za dohled nad poskytovateli služeb digitálních aktiv a kryptoměn.

Pokud chceš obchodovat nebo jen nakupovat kryptoměny, doporučujeme ti použít burzu Binance. Nemáš ještě účet na Binance? Vytvoř si jej nyní přes >>> slevový odkaz <<< a získáš doživotní slevu na poplatky při obchodování.

Recep Erdogan si stále stojí za svým

Binance Turkey“ následně prohlásil, že „otevřeně a čestně spolupracuje s regulačními orgány. Představitelé burzy dodali a potvrdili jak ,,aktivně monitorují měnící se pravidla a zákony v této nové oblasti.“

Představitelé pobočky Binance dále uvedli, že se snaží udržovat „zdravý a bezpečný ekosystém“ a nic nenarušovat.

V září tohoto roku se prezident Erdogan vyjádřil, že Turecko je „ve válce“ s kryptoměnami. Kromě něj někteří členové Strany spravedlnosti a rozvoje (AK PARTİ ) několikrát uvedli, že kryptoměny přinášejí lidem potíže. Vyžadují seriózní a stálou kontrolu nad těmito aktivy. Turecká centrální banka také zakázala používání kryptoměn jako způsob platby.

Taková rozhodnutí a vyjádření přicházejí v době, kdy se národní měna nachází ve velmi špatném stavu a neustále ztrácí svou hodnotu.

Mohlo by tě zajímat – Bývalý šéf Twitteru Jack Dorsey tvrdí, že Bitcoin v budoucnu nahradí americký dolar

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...