5 událostí, které Bitcoin očekává v nejbližších dnech

Share This Post

Bitcoin čeká zřejmě jedno z rozhodujících období, které rozhodne o býčím, respektive medvědím začátku. To, kdo bude v tomto případě vítězem, může ovlivnit 5 důležitých událostí. O jaké jde?

Bitcoin čeká na Rusko, Čínu a FED

Zatím stále není zcela jasné, jaký vztah zaujme FED vůči kryptoměnám. Jedná se však zřejmě o nejsilnější faktor, který může digitální měny ovlivnit. 16. březen bude velmi důležitým dnem, který ukáže, zda politici v USA přistoupí ke zvýšení úrokových sazeb, jelikož inflace je obrovská. I když se očekává pouze mírné zvýšení sazeb, svět kryptoměn to může ve velkém poznamenat.

Čti dál: Binance bude rozdávat tokeny Shiba Inu, a to zcela zdarma!

Pokud chceš nakupovat kryptoměny přes internet, jednoznačně doporučujeme použít burzu Binance, kde máš široký výběr coinů a jedny z nejnižších poplatků na trhu. Ty si ještě můžeš snížit o 5 %, pokud si vytvoříš účet přes >>> tento odkaz <<< a o dalších 25 % nákupem BNB tokenů. Návod jak koupit a obchodovat kryptoměny najdeš v tomto článku.

„Tento týden bude pro obchodníky s kryptoměnami a akciemi velký, jelikož se očekává, že FED rozhodne o zvýšení sazeb o čtvrt bodu. Bitcoin a Ethereum byly v roce 2022 navázány na index SP500 a tato rozhodnutí by měla mít na kryptoměny obrovský vliv,“ uvádí se ve zprávě společnosti Santiment.

Nesmíme zapomínat ani na COVID-19, který se opět začíná probouzet dokonce i v Číně.

Dva roky od začátku pandemie

Blížíme se do období, kdy na světlo světa poprvé přišel faktor, který ovlivnil všechno. Jsou to už dva roky, co se objevil virus Covid-19. A právě v tomto období Bitcoin rapidně klesl až na 36 000 USD.

Stále je velmi obtížné udržet se nad hranicí 40 000 USD, a to může být rozhodující. K současné situaci se vyjádřil také obchodník Plan C, který ukázal svůj model „Confluence Floor Model“. Ten mluví o makro cenovém dně, které by mohlo Bitcoin zmáčknout až na cenu 27 000 USD.

Bude akumulace nadále růst?

Poptávka po Bitcoinu roste. A to je velmi důležitá zpráva. V případě velryb můžeme mluvit o rostoucí aktivitě a určitě jste postřehli i to, že menší investoři dosáhli v případě nákupů BTC ročního maxima.

Na tento stav upozornil také Philip Swift.

 

I samotné burzy potvrzují tento trend. Zůstatky, které má 21 hlavních burz, jsou nejnižší od srpna 2018.

Přečti si také: Toto je 5 nejziskovějších kryptoměn z TOP 100 za poslední týden

Vývoj nálady na trhu

Nálada na trhu je opravdu slabá, a to může být také velmi důležitým faktem. Síla býků je totiž slabá.

„Sentiment Bitcoinu je nyní horší než v červenci 2021 a cena je nyní oproti minimu z července 2021 vyšší o více než 8 tisíc dolarů,“ shrnul situaci kolem BTC analytický účet On-Chain College na Twitteru.

Cane Island Digital Research tento týden poukazoval také na objemy. U nich se také ukazuje, že Bitcoin ztratil důležitou dynamiku.

„Objem Bitcoinu je hrozným ukazatelem ceny, ale je slušným ukazatelem sentimentu. Je těžké si myslet, že by objem mohl jít mnohem níže, což znamená, že Bitcoin musí být poblíž dna.“

Sopečné dluhopisy Salvádoru

Salvádor může být jeden z mála pozitivních faktorů. Tento týden nás totiž čekají desetileté bitcoinové dluhopisy. Země, která využívá geotermální sopečnou energii k těžbě BTC, se spoléhá na dlouhodobé investory, které mohou přilákat právě dluhopisy.

Přesný termín emise dluhopisů zatím není znám, ale mohli bychom se to dozvědět už během tohoto týdne.

„Pokud tedy Salvádor skutečně vytáhne dluhopisy, pak světu jasně ukáže, že se nemusíte spoléhat na MMF nebo na jakýkoli centrální úvěrový institut. Můžete jednoduše vše financovat dluhopisy, které jsou kryty Bitcoinem,“ uvedl bývalý šéf strategie společnosti Blockstream Samson Mow.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...