Nová studie naznačuje, že prodeje nemovitostí metaverse do roku 2026 vzrostou o více než 5 miliard dolarů

Share This Post

Zatímco se metaverse vyvíjí do hmatatelnější a živější reality, stále větší počet jedinců bude mít zájem být součástí této sociální ekologie. Zejména se očekává, že tento trend ovlivní trh investic do nemovitostí v tomto sektoru. 

Nová studie předpovídá, že hodnota trhu s virtuálními pozemky bude nadále růst exponenciálním tempem, podle průzkumu na celosvětovém trhu provedeného společností Technavio a zveřejněného v tiskové zprávě 22. července. 

Společnost pro průzkum trhu skutečně zjistila, že se očekává, že hodnota virtuálních nemovitostí v metaverse se do roku 2026 zvýší o 5,37 miliardy dolarů.

Růst velikosti trhu 5,37 miliardy USD. Zdroj: Technavio

Faktory růstu

Očekává se, že tento růst bude tažen dvěma různými faktory. Za prvé, metaverze se postupně posune směrem ke smíšené realitě. To poskytne další hodnotu platformám, které mohou návštěvníci obývat, kde mohou vytvářet poznámky a dekódovat značky pro různé cíle specifické pro aplikace. 

Zadruhé to souvisí s rostoucí popularitou kryptoměn, díky nimž bude tato forma majetku dostupnější a jednodušší k nabytí za účelem prodeje nebo pronájmu, což svým majitelům poskytne příležitost získat příjem z pronájmu nebo prodeje nemovitosti.

Metaverse není bez výzev

Navzdory mnoha pozitivním aspektům není trh s virtuálními nemovitostmi bez problémů. Vzhledem k tomu, že je tak odlišný od trhu s nemovitostmi ve skutečném světě, je to stále rodící se odvětví, které se stále snaží najít své postavení. 

Každý virtuální pozemek bude mít svou vlastní cenu, která bude určena řadou kritérií, která se liší od jednoho k druhému. Podle studie:

„Cena virtuálních pozemků se neřídí cenovým modelem fyzického světa. Hodnota digitálních aktiv, včetně metaverzních nemovitostí, by proto v zásadě závisela na tom, jak kupující vnímají jejich cenu, což vede k výkyvům.

Tyto výkyvy mohou mít škodlivý vliv na investice organizací a lidí, kteří mají zájem vstoupit do těchto nových finančních nástrojů.

Většina tohoto šíření bude pocházet od investorů a podniků v Severní Americe, přičemž tato oblast představuje 41 % investic uskutečněných za uvedenou dobu. Je to také přímý výsledek širokého přijetí aplikací, které využívají technologii metaverse.

Zajímavé je, že v květnu 2022 bylo zveřejněno, že fanoušci Metaverse zaplatili 300 000 dolarů za virtuální nemovitost namísto nákupu skutečného domu.

Related Posts

Ethereum ETF schváleno, tak proč ještě nejsme bohatí?

Mohou existovat dva hlavní důvody, proč se cena etheru...

ETH ETF byly schváleny, ale Gary Gensler pro ně nehlasoval

Komise pro cenné papíry a burzu Spojených států (SEC)...

Tom Lee – Cena bitcoinu na 150 000 USD v roce 2024

Bitcoin je na dobré cestě k dosažení 150 000...

Ethereum ETF potvrzeno?

Uprostřed rostoucích spekulací o možném schválení burzovně obchodovaného fondu...

Vitalik Buterin zdůrazňuje rizika AI uprostřed otřesů ve vedení OpenAI

Spoluzakladatel Etherea Vitalik Buterin se podělil o svůj pohled...

Kraken zvažuje odstranění USDT v Evropě kvůli novým předpisům

Kryptoburza Kraken zvažuje odstranění podpory pro stablecoin Tether v...