POZOR! Nepříjemná RSI divergence na BTC grafu naznačuje, že bullrun skončil

Share This Post

Trh s kryptoměnami o víkendu opět roste. Po včerejším propadu se Bitcoin zvedl a opět klepe na dveře hladině 13 000 $. Za poslední týden je v zisku o neuvěřitelných 16% a jeho graf začíná nebezpečně připomínat parabolu. Otázkou je, zda se dočkáme ještě jedné pumpy, než se zhroutí na nejbližší silný support. O tom, že je říjnový růst nezdravý, svědčí i fakt, že daleko překonává většinu altcoinů. Samozřejmě, čest výjimkám jako Litecoin či Chainlink.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Tak jako tak, Bitcoin dnes už potřetí testuje hladinu 13 000 $. Dosud se mu nikdy nepodařilo nad ní uzavřít daily svíci. Do konce dnešní trading session zůstává ještě cca šest hodin, takže je dost možné, že i tento pokus nakonec selže.

Bitcoin 30m

Důležitá je nyní hlavně cena, na níž uzavře weekly svíce. Jestli nepřijde nedělní dump, mohlo by to být nad srpnovým high 12 500 $, což by bylo mírně bullish. I když lepší by bylo, pokud bychom uzavřeli v okolí 14 000 $. Proč? Protože RSI divergence.

Pokud nevíte, o co přesně jde nebo jak ji obchodovat, určitě si přečtěte náš článek: 

Čo je divergencia a ako ju využiť vo svoj prospech?

RSI divergence na daily Bitcoin grafu

I když Bitcoin je nyní ve skutečně prekérní pozici, na vyšších timeframech můžeme vidět výraznou RSI divergenci. Bitcoin je aktuálně v překoupené zóně a jeho RSI je nižší, než bylo v srpnu. Cena je však vyšší, což naznačuje, že přichází čas na korekci.

1W Bitcoin RSI divergence
1W Bitcoin RSI divergence

Aby se divergence obrátila, býci musí potlačit cenu ještě alespoň o 500 $ výše. A musí to být rychlé, jinak půjdeme dolů. Takové divergence vidí doslova každý a není moudré brát je na lehkou váhu.

I když, musíme uznat, že tato divergence není nijak velká a býkům postačí vytáhnout RSI o pár bodů, aby byla zneplatněná. To ale neznamená, že je všechno v pořádku. Na grafu (dole) si můžete všimnout divergenci z minulého roku, která ukončila bullrun. A ani o rok a čtvrt později jsme nepřekonali high z června 2019.

1W Bitcoin RSI divergence z roku 2019
1W Bitcoin RSI divergence z roku 2019

Stačilo přitom potáhnout parabolu jen o pár stovek dolarů výše a divergence by byla zneplatněná. Inu, tak to ve světě chodí.

Takže v takové situaci je Bitcoin. Co ale AMD či Intel? Tyto dvě společnosti momentálně zažívají skutečně zajímavý obrat. AMD v posledních letech krade Intelu market share a přichází i do notebooků. Lze to také vidět na hodnotě akcií obou společností:

Analýza technologických gigantů – AMD válcuje konkurenční Intel

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...