ANALÝZA – Altcoin index stále pěkně drží, ustojí alty prodejní tlak?

Share This Post

Jak jsme si včera ukázali v analýze na Bitcoin (BTC), trh se nám zase po měsíci trochu více vylil. Ale co Altcoin Index? V rámci dnešní analýzy se tudíž zaměříme na altcoinový trh právě skrze řečený index. V podstatě se dá říct, že alty poměrně dobře okopírovaly Bitcoin, což je krapet překvapující.

Alty mají totiž tendenci dropnout několikanásobně více než BTC. Z čehož tak nějak vyvozuji, že chuť bránit trh s alty je všudypřítomná. Ovšem na jak dlouho? Lze jednoduše předpokládat, že pokud začne panika na Bitcoinu gradovat, alty se pak vylijí dost nepěkným způsobem. S tím je nutné počítat.

Mohlo by vás také zajímat: Toto je důvod, proč je dnešní propad Bitcoinu pozitivní zprávou pro kryptoměny

Aktuální situace na 1D TF Altcoin Index

altcoin index

Od předešlé analýzy na Altcoin Index bylo price action sice bohaté, ale fakticky se trh nikam zrovna neposunul. Pozitivní momentum ztratilo sílu, a když Bitcoin krapet zavrávoral, kurz otestoval S/R level 5 700 bodů. Nicméně došlo k rychlému odrazu, který ovšem moc dlouho nevydržel zase díky Bitcoinu. Proběhl tudíž zase retest úrovně 5 700 bodů, a také tentokrát vydržela.

Odraz stále vlastně probíhá, ale zatím je to dost vlažné. To není nic překvapujícího vzhledem k tomu, že Bitcoin konsoliduje po předešlých dropech. Lze proto kalkulovat s tím, že do altů nikdo jen tak skákat bezhlavě nebude. V každém případě, jak jsem říkal v úvodu, Altcoin Index ztratil asi 21 %. Tedy podobná ztráta jako na BTC.

Technicky to jistou logiku má, protože když budeme vycházet ze sledovaného indexu, support na 5 700 bodech je silný. Trh se tak měl o co opřít a pokles se díky tomu neprohloubil. Co se týče objemů, během dropu bylo volume mohutné. A během odrazu od supportu též, což pro nás znamená, že medvědi byli velmi agresivní a býci se museli velmi snažit, aby hladinu ubránili.

Mohlo by vás také zajímat: Tento tweet od Elona Muska zcela mění pohled na Dogecoin! Chystá novou kryptoměnu?

Indikátory

Na indikátorech jsou pořád platné medvědí divergence. Na RSI je docela mastná, a u MACD to platí dvojnásob. Jednak je divergence na histogramu a jednak na vrcholech křivek. Mimoto došlo k bearish crossu. Těch negativních signálů je na obou indikátorech dost, takže je jaksi potřeba je brát vážně.

Závěrem

Z pohledu čistého price action je index v pohodě, ale je zřetelně vidět, že nad S/R hladinou 5 700 bodů má trh problém pokračovat v soustavné expanzi. Pokud řečená hladina padne, určitě se trh vyleje až po 3 800 bodů, což znamená po průrazu ztrátu asi 30 %. Nic hrozného, ale pokud jste v altech hodně naloženi bez stop lossu, bude vás propad přirozeně dost bolet. Pak tu máme sledované indikátory, které jsou hrozně bearish. Zde není moc co řešit.

ANALÝZA – Bitcoin (BTC) se vylil, máme očekávat pokračování poklesu?

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na kapitálových trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...