Analýza BTC – cena se poklesem blíži k poslednímu bodu harmoniky

Share This Post

BTC pokračuje ve vytváření potenciálního harmonického patternu, který jsme si představili ve včerejší analýze. Tento potenciální pattern je stále aktuální a Bitcoin pokračuje v krátkodobém klesajícím trendu. Kde se však nalézají supportní zóny a nejblížší targety hlavní kryptoměny?

Bitcoin vytváří poslední klesající leg CD v rámci potenciálního harmonického patternu, který vzniká po uzavření rostoucího dlouhodobého klínu. Rostoucí klín představoval nárůst ceny hlavní kryptoměny z 29 000 $ na 50 500 $. Právě hladina 50 500 $ je rezistentní hladinou a právě na tomto bodě byl ukončen pátý leg tohoto klínu.

BTC / USD 4H.  Zdroj: TradingView
BTC / USD 4H. Zdroj: TradingView

Vyzkoušej náš produkt VIP signály ! Co v něm najdeš? Kompletní přehled, analýzy a signály na 50 párů. Každý den pro tebe naši tradeři připravují kompletní náhledy do jejich aktuálně otevřených obchodů. Zároveň získáš přístup na pravidelně streamy a webináře zcela zdarma. >>> Chci koupit VIP členství <<<

Mohla by tě zajímat i analýza jiných kryptoměn – Analýza BTC, ADA, MATIC, UNI – kde jsou targety nejbližší korekce?

Korekce BTC pokračuje

Následně můžeme sledovat harmonický vzor, jehož target je minimálně 46 000 $ a maximálně 44 700 $. Hladina 46 000 $ představuje délku posledního legu CD ve stejné velikosti jako leg AB. Vzniklo by tak v rámci harmoniky AB = CD. Druhý target je na hladině 88,6 % retracementu legu XA na hodnotě 44 700 $. Pokud cena nebude respektovat ani tento support, reverzní harmonika nebude platná.

Zároveň sledujeme i target zmíněného rostoucího klínu, který je nadřízený harmonice z časového hlediska. Tento support je na hladině prvního targetu 38,2 % retracementu celého klínu na hodnotě 42 500 $. Poslední klíčový support je na hladině 41 000 $ a cena by neměla pod tuto hladinu v současné korekci spadnout. Tato hladina odděluje akumulační zónu od rostoucího trendu.

Kromě supportů musíme sledovat i razantní pokles objemů, který může mít za následek snižování podílu dominance hlavní kryptoměny. Takové objemy totiž nejsou pravidlem pro každý altcoin.

Přečti si také – Může krypto nahradit dolar do 10 let? Bankéři si myslí, že ano

Líbí se vám tento článek? Denně publikujeme nejnovější informace (nejen) ze světa kryptoměn. To vše a další zajímavosti, signály a ankety najdete na našem facebooku. Dejte nám like a dostávejte zpravodajství o kryptoměnách přímo do svého feedu.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...