Bohatý kryptomenový býk Rishi Sunak sa po rezignácii Trussovej stal britským premiérom

Share This Post

V komplikovanom svete britskej politiky bol po kontroverznom odchode Liz Trussovej zvolený nový premiér. Premiérom Spojeného kráľovstva sa po víťazstve vo vedení Konzervatívnej strany stal kryptomenový býk a bývalý britský minister financií Rishi Sunak. 40-ročný Sunak urobil počas svojho pôsobenia vo funkcii ministra financií (pod vedením bývalého premiéra Borisa Johnsona) niekoľko pre-kryptomenových krokov.

Po krátkom a chaotickom pôsobení Liz Trussovej má Británia nového premiéra

Rishi Sunak oficiálne prevzal funkciu britského premiéra.

Táto správa sa objavila v pondelok po tom, čo sa protikandidáti Penny Mordauntová a expremiér Boris Johnson vzdali voľby lídra Konzervatívnej strany, a Sunak tak zvíťazil.

Pripomínam, že Liz Trussová rezignovala minulý týždeň po iba 45 dňoch vo funkcii a obrazne povedané odovzdala kľúče od Downing Street číslo 10 bývalému ministrovi financií Sunakovi.

Trussová, ktorá 5. septembra vystriedala Borisa Johnsona, bola nútená odstúpiť z funkcie britskej premiérky po tom, čo sa jej ambiciózny plán (znížiť dane najlepšie zarábajúcim ľuďom v krajine) rýchlo vypomstil. To potom viedlo k nemalým politickým a ekonomickým zmätkom. Členovia vládnucej Konzervatívnej strany začali proces voľby nového premiéra krátko potom, čo bola Trussová zo svojej vedúcej pozície vyhodená.

Pre tých, čo nevedia, tak chcem upozorniť na skutočnosť, že Sunak je v podstate najbohatším britským premiérom, ktorý sa kedy ujal funkcie. Jeho majetok a majetok jeho manželky Akshaty Murty sa odhaduje na 730 miliónov libier (v prepočte 830 miliónov USD). Sunak je dokonca bohatší ako kráľovská rodina.

Hoci Sunak nastupuje do funkcie v čase, keď sa svetová ekonomika zadrháva a inflácia zostáva aj naďalej vysoká, panuje zhoda, že jeho vymenovanie britským premiérom je pre sektor kryptomien v ostrovnej krajine dobrou správou.

Sunakov pre-krypto postoj

Novo zvolený britský premiér Rishi Sunak opakovane vyjadril svoju podporu kryptomenám a technológii blockchain. V apríli minulého roka, keď zastával funkciu kancelára štátnej pokladnice, Sunak vyzval Bank of England a Ministerstvo financií Jej Veličenstva, aby vytvorili pracovnú skupinu, ktorá by preskúmala možnosť vytvorenia a vydávania digitálnej meny centrálnej banky (CBDC).

Sunak svoju podporu kryptomenám zopakoval aj na začiatku tohto roka. To predstavil plány, ako z Veľkej Británie urobiť medzinárodné centrum kryptotechnológií. V centre týchto ambícií stál plán urobiť zo stablecoinov „uznávanú formu platby“, čo by mohlo britský kryptografický priemysel výrazne posilniť.

Za Sunakovho kancelárstva bola Kráľovská mincovňa, oficiálna výrobca britských mincí, poverená vývojom nepeňažných tokenov, ktoré majú naznačovať „prezieravý prístup“ vlády ku kryptomenám.

To, koho Sunak vyberie ako budúceho kancelára štátnej pokladnice, by mohlo mať vplyv aj na britskú politiku v oblasti kryptomien. Dá sa špekulovať, že si vyberie niekoho, kto bude zdieľať jeho býči postoj ku krypto technológiám a investíciám.

Záver

Zatiaľ čo budúcnosť regulácie a inovácií v oblasti kryptomien vyzerá po Sunakovom vymenovaní vo Veľkej Británii sľubne, odpoveď na otázku, či si svoju pozíciu udrží aj v nadchádzajúcich mesiacoch, je zatiaľ vo hviezdach. Každopádne zástanca kryptomien na takto vysokom poste je niečo, čo sa jednoducho počíta.

Sme novo aj na LinkedIn, kde zdieľame najlepšie články. Smelo nás tam môžete sledovať. Ak máte akúkoľvek otázku týkajúcu sa kryptomien, neváhajte sa pridať do našej diskusnej skupiny na Facebooku. Pre viac informácií sa nezabudnite pripojiť aj na náš oficiálny discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde na vás čaká ďalší zábavný a zaujímavý obsah. Máme tiež Youtube kanál, kde môžete dať odber, aby vám neutieklo žiadne video alebo stream.

ZDROJ: zycrypto.com

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...