Čo bude ďalej pre bitcoin a ethereum v roku 2023 a 2024: Makro guru Raoul Pal

Share This Post

Čo čaká dve hlavné kryptomeny v budúcom roku? Všetci sú bearish, ale makro guru Raoul Pal vyzerá svetlé zajtrajšky.

Bitcoin a ethereum v roku 2023 a 2024

Generálny riaditeľ spoločnosti Real Vision Raoul Pal hovorí, že rok 2024 bude skvelým rokom pre kryptomeny. Bear market raz skončí a tí, ktorí ho prežijú, zažijú svetlé zajtrajšky.

Pre dve najväčšie digitálne aktíva podľa trhovej kapitalizácie má podľa neho nastať bull market. Svoje názory a predikcie vyjadril v novom rozhovore s krypto influencerom Scottom Melkerom.

Pal súčasné podmienky porovnáva s rokom 2018 pred dosiahnutím dna. Digitálne aktíva by mali v nasledujúcich 18 až 24 mesiacoch zaznamenať významné zisky kvôli rastúcej miere prijatia.

Uviedol:

Akonáhle Fed pivotoval, došlo k úplnej zmene na trhoch. V roku 2018 došlo k takým pádom, aké vidíme teraz, približne 20 až 30-percentné pády. Bolo to ostré, bolo to škaredé [a] všetci boli vydesení, a potom sa stalo, že Fed povedal: „Dobre, prepáčte, áno, vidíme, že sa ekonomické dáta rozpadajú, inflácia klesá, takže zastavíme.“

Nasledoval prudký rast S&P 500, NASDAQ a ďalších aktív. Rastol aj Bitcoin. Generálny riaditeľ spoločnosti Real Vision k tomu hovorí:

Bitcoin za deväť mesiacov urobil asi 300 alebo 400 %, rovnako ako ETH. Takže to boli ohromujúce zisky, ktoré vzišli z prostredia. Vždy som o tom hovoril ako o plážovej lopte držanej pod vodou, pretože trend adopcie stále existuje.

Metcalfeov zákon

Pal hovorí, že Metcalfeov zákon je dôvodom, prečo verí, že BTC a ETH budú v nasledujúcich rokoch opäť žiariť. Metcalfeov zákon hovorí, že hodnota siete priamo súvisí s počtom používateľov.

Poukazuje na to, že je fascinujúce, že napriek bear marketu zostávajú niektoré metriky vysoké, vrátane tej hlavnej, teda počtu používateľov.

V roku 2018 sme zaznamenali oveľa vyšší pokles denných aktívnych používateľov, pretože to bolo v skoršej fáze osvojovania siete… Tentokrát môžeme stavať na tom, čo sme stavali v minulom cykle, uviedol Pal a dodáva:

Takže sme na dlhodobom adopčnom cykle, kde nastupuje Metcalfeov zákon, a to je vec, ktorá riadi exponenciálne zisky. Zakaždým, keď sa dostaneme do tejto situácie, získame nové maximá počas zhruba 18 mesiacov, maximálne dvoch rokov… Takže očakávam, že rok 2023 bude slušne dobrý a rok 2024 bude extrémne dobrý.

Záver

Raoul Pal  predpovedá rast dvoch najväčších kryptomien v roku 2023 a 2024. Hovorí, že ho k tomu vedie predovšetkým rastúci počet používateľov. Túto predikciu si tu určite pripomenieme a vyhodnotíme, do akej miery bol makro guru úspešný.

POZOR: Žiadne uvedené údaje nie sú investičnou radou. Článok slúži výhradne ako informatívny a spravodajský obsah. Pred akýmkoľvek investovaním urobte vlastný research a analýzu, vždy obchodujete len na svoje vlastné riziko. Tím trading11.com dôrazne odporúča individuálne zváženie rizík.

ZDROJ: Dailyhodl.com

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...