Commerzbank udělila licenci na úschovu kryptoměn v Německu

Share This Post


Německá banka Commerzbank získala od místních regulátorů licenci na úschovu kryptoměn, podle oznámení věřitele z 15. listopadu. 

Commerzbank říká, že je první německou bankou s „plnohodnotnými službami“, které byla v zemi udělena tato licence podle právního rámce německého zákona o bankách. To jí umožňuje nabízet úschovu krypto aktiv a umožní jí nabízet „další služby digitálních aktiv“.

Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, provozní ředitel Commerzbank, uvedl, že získání licence je „důležitým milníkem“.

„To podtrhuje náš trvalý závazek uplatňovat nejnovější technologie a inovace a tvoří základ pro podporu našich zákazníků v oblastech digitálních aktiv.“

Banka uvedla, že jejím prvním krokem je nyní vytvořit platformu, která je „bezpečná a spolehlivá“ a plně vyhovuje místním předpisům a zároveň podporuje své institucionální klienty prostřednictvím služeb úschovy kryptoměn prostřednictvím blockchainu.

Další vývoj z Německa

Vývoj od Commerzbank následuje po podobných zprávách z Německa, kde třetí největší banka v zemi, DZ Bank, 6. listopadu odhalila své nabídky úschovy kryptoměn pro institucionální investory. 

DZ Bank oznámila novou platformu pro zpracování a ukládání digitálních finančních nástrojů. Společnost také uvedla, že v červnu 2023 požádala o licenci na úschovu kryptoměn, aby umožnila institucionálním investorům a soukromým zákazníkům nakupovat kryptoměny.

V září americká krypto-schovatelská firma BitGo získala licenci od německého federálního úřadu pro finanční dohled, aby rozšířila svou shodu s místními předpisy po třech letech provozu své specializované místní pobočky.

Závěr

Krypto krajina v Německu nabrala za poslední rok významnou dynamiku. V březnu spustila Deutsche WertpapierServiceBank svou platformu pro obchodování s kryptoměnami wpNex, která nabízí 1 200 bankám a spořitelnám v Německu přístup k odvětví digitálních aktiv. To značí, že je země krypto inovacím vřele nakloněna. 

Related Posts

Inflácia v USA spomalila pod 3 %

Spotrebiteľské ceny v USA v júli síce mierne vzrástli,...

Proč Bitcoin roste?

Bitcoin za posledních 24 hodin zaznamenal mírný nárůst, který...

Jak nízko může jít cena bitcoinu?

Cena bitcoinu klesla o více než 8 % za...

Největší společnost zabývající se těžbou bitcoinů v květnu prodala 63 % vytěžených BTC

Těžební společnost Marathon Digital prodala více než 60 %...

Japonská burza DMM ztratila 305 milionů dolarů v bitcoinech prostřednictvím hacku soukromého klíče

Centralizovaná burza kryptoměn DMM ztratila bitcoiny v hodnotě více...

Bitcoin má hodnotu 100 uncí zlata, říká zkušený obchodník Peter Brandt

Zkušený obchodník Peter Brandt nedávno vydal předpověď ceny pro...