[Zprávy] Kryptofirmy v čele s Binance se rozhodly pomáhat obětem koronaviru – Vývojáři Litecoinu požadují, aby těžaři darovali 1 % na jeho provoz

Share This Post

Přinášíme vám stručné shrnutí těch nejdůležitějších zpráv uplynulého dne. A na co se můžete těšit? Krypto firmy v čele s Binance se rozhodly pomáhat obětem koronaviru – Vývojáři Litecoinu požadují, aby těžaři darovali 1 % na jeho provoz.

Krypto firmy v čele s Binance se rozhodly pomáhat obětem koronaviru
Vývojáři Litecoinu požadují, aby těžaři darovali 1 % na jeho provoz
Čína jako blockchainová velmoc – Jen tento měsíc zde vzniklo přes 700 nových firem

Krypto firmy v čele s Binance se rozhodly pomáhat obětem koronaviru

Několik firem z prostředí blockchainu a kryptoměn se zavázalo pomáhat obětem koronaviru v čínském Wu-chanu. Směnárna kryptoměn Binance se zavázala, že na toto úsilí daruje 10 milionů čínských jüanů, což je v přepočtu 1,44 milionu dolarů. Ovšem zatím nic oficiálního nikde nevyšlo.

K Binance se přidala také firma Krypital, která zahájila charitativní sbírku na získání zdravotnického materiálu pro oběti koronaviru. Krypital také oznámil, že vytvoří systém darování prostředků založený na blockchainu, který umožní větší transparentnost a efektivitu. Společnost také nabírá dobrovolníky pro skupinovou administrativu, nákup materiálu, třídění a řízení dopravy, medializaci a grafické designéry.

Mohlo by vás zajímat: Světová ekonomika má problémy, Bitcoin ale prosperuje – Toto jsou hlavní důvody

Vývojáři Litecoinu požadují, aby těžaři darovali 1 % na jeho provoz

Zakladatel společnosti Litecoin (LTC) Charlie Lee navrhl, aby těžaři darovali 1 % poolu jako novou metodu financování rozvoje kryptoměny. Právě 1 % by poskytlo dostatek finančních prostředků pro to, aby Litecoin trvale pokryl své náklady a mohl se soustředit pouze na vývoj.

Získat dostatek kapitálu na provoz podniku či projektu může být obtížné. Situace se zkomplikuje hlavně tehdy, pokud podnik nebo projekt usiluje o decentralizaci. Koncem roku 2019 kolovaly zvěsti o možném bankrotu nadace Litecoin, které se však nepotvrdily.

V reakci na obavy z 51% útoku spojil Dogecoin v roce 2014 svou těžbu s Litecoinem, což umožnilo souběžnou těžbu obou aktiv. Zejména tato společná těžba Litecoinu a Dogecoinu má dopad na Leeovu novou koncepci. V současné době se sloučenou těžbou Dogecoinu a dalších Skrypt coinů těžaři vydělávají 105 % + blokové odměny. Takže 1 % je přiměřená částka, kterou lze vrátit na financování projektu.

Čína jako blockchainová velmoc – Jen tento měsíc zde vzniklo přes 700 nových firem

Čínští podnikatelé zaregistrovali tento měsíc v Číně 714 firem z odvětví blockchainu, což vedlo k celkem 26 089 takovým společnostem působícím v zemi. Celkový počet blockchain firem registrovaných v Číně je 79 556, ovšem od tohoto čísla musíme odečíst 57 257 čínských firem, které ztratily právní status nebo jim byly zrušeny licence. Od roku 2009 do roku 2017 zůstal roční počet založených firem poměrně statický. Výrazný skok vzhůru následoval v roce 2018.

Údaje také odhalují, že přes 46 % čínských firem nemá více než 5 000 jüanů registrovaného kapitálu, což odpovídá částce pod 721 dolarů. Navíc 8,32 % firem má mezi 721 a 1 442 dolary, 26 % má mezi 1 442 a 7 208 dolary, zatímco 9,17 % firem má 7 208 dolarů a více. Tento zjevný nedostatek kapitálu v prostoru čínského blockchainu je v souladu s výsledky nedávné společné studie čínské vládní, finanční, informační a mediální firmy Xinhua a finanční datové platformy Rhino Data. Studie uvádí, že investiční a finanční hodnoty v čínském blockchainu za rok 2019 klesly až o 40 %.

Co číst dál?

Jak nenaletět – Breakout a Breakdown

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...