Bitcoin nejprve musí uzavřít masivní CME Gap! Teprve potom může pokračovat v bullrunu

Share This Post

Trh s kryptoměnami v posledních dnech vytvořil opravdu zajímavé pohyby. Ještě i včera se v masmédiích zmiňovalo nové cenové maximum, které Bitcoin dosáhl 1.12.2020. A zájem institucí o tuto kryptoměnu nikdy nebyl větší. Nicméně to hned neznamená, že musíme růst.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Bitcoin je ve střednědobém a dlouhodobém časovém horizontu extrémně bullish a v příštím roce jistě předvede rallye, jaké tu ještě nikdy nebylo. To ovšem neznamená, že předtím nemůže jeho hodnota klesnout. Podrobně jsme to rozebírali i včera na streamu s Jaroslavem. Doporučujeme poslechnout si ho:

A přihlaste se na odběr kanálu BitLink, ať vám neujdou další zajímavé přenosy a videa.

Kdy konečně přijde korekce Bitcoinu?

Bitcoin se k historickému maximu dostal i během listopadu. 25.11. se dokonce obchodoval za 19500 $. Potom však přišel pokles a na platformě CME uzavřel týden na hladině 17 000 $. V pondělí pak otevřel o 1200 $ výše.

Bitcoin má tyto CME gapy tendenci uzavírat. Pro institucionální investory je to zbytečný ušlý zisk. Navíc, tento gap je opravdu obrovský. Jeden z největších v historii. Je tedy nemyslitelné, aby zůstal navěky otevřen.

CME gap na grafe Bitcoinu
CME gap na grafu Bitcoinu

Mnoho lidí v posledních dvou měsících došlo k závěru, že cena Bitcoinu už bude pouze stoupat. My ale připomínáme, že i během toho největšího bullrunu v roce 2017 pravidelně docházelo ke korekcím. A nebyly to ledajaké korekce. Většinou během nich hodnota Bitcoinu klesla o 30-40%.

Čtěte také: Spotify chce podporovat platby kryptoměnami a hrát klíčovou roli v rozvoji tohoto segmentu

Jak hluboko může Bitcoin klesnout?

Aktuálně vypadá velmi zajímavě hladina 12 000 $, na které máme konfluenci několika faktorů. Jednak tam najdeme vyšší likviditu na burzách. Pravdou je, že orderbooky jsou v intervalu 13-20 tisíc dolarů prakticky prázdné.

Na této hodnotě je momentálně i indikátor MA20 (weekly graf), nachází se tam silný historický support, který jsme ještě shora neotestovali, a tak dále a tak dále.

Pravdou ale je, že technická analýza nám v posledních týdnech byla spíše na škodu. Ten, kdo se jí řídil, si nechal ujít velký růst. Technická analýza ovšem není na to, aby predikovala budoucnost, jak si myslí mnoho nováčků. Je na to, aby nás varovala před příliš rizikovými obchody.

Weekly graf Bitcoinu - TOTO NIE JE TECHNIKCÁ ANALÝZA
Weekly graf Bitcoinu – TOTO NENÍ TECHNIKCÁ ANALÝZA, ANI PREDIKCE

Pokud máte zájem o profesionální technické analýzy Bitcoinu, podívejte se do naší VIP skupiny. Členství do skupiny si můžete pořídit v e-shopu.

Nakonec je ještě vhodné zmínit indikátor RSI. Ten se totiž na weekly timeframu dostal na opravdu vysokou úroveň, téměř 85 bodů. Z minulosti můžeme odpozorovat, že většinou pak následovala korekce. Opravdu není důvod, proč by to teď mělo být jinak. Jistě, vždy ještě existuje možnost, že RSI vyskočí na 90 bodů, růst na tomto indikátoru ale určitě nebude trvat dlouho.

Na co vlastně slouží technická analýza?

Tento článek tedy rozhodně neberte jako predikci. Jde pouze o střízlivý pohled analytika na trh. Bavili jsme se o tom hlavně včera na zmíněném streamu, tak si ho určitě poslechněte.

Jak hluboko nakonec Bitcoin klesne? Ať už to bude 17 000 $, nebo 12 00 0 $, nebo nějaké jiné číslo, jedno je jasné. Před dalším velkým růstem nás čeká ještě minimálně jedna korekce. Chytat dno se nevyplatí, to nedokáže nikdo. Je to o náhodě. Raději si vytvořte HODL peněženku a pravidelně do ní posílejte nějaké mince.

Čtěte také: Bitcoin na nejvyšších místech! S&P Dow Jones spustí krypto index v roce 2021

Více se pobavíme o systému investování do kryptoměn dnes ve 20:00 na streamu. Tak si ho nenechte ujít:

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...