EU chce letos kompletně zregulovat kryptoměny! Co můžeme očekávat?

Share This Post

Velikonoční akce! VIP, Signály a Kurzy, vše se slevou 50 %.

  • Trading11 VIP  – Základní analýzy, týdenní streamy a postřehy ze světa kryptoměn
  • Trading11 Signály  – Přístup do VIP, k tomu více streamů, LIVE chat na Discordu a hlavně signály na nákup a prodej (nejen) kryptoměn

Evropská komise, legislativní orgán Evropské unie, je v závěrečné fázi návrhu právního rámce pro kryptoměny a digitální financování v regionu. Úspěšné přijetí zákona a jeho následné přijetí by zajistilo optimální právní prostředí pro krypto společnosti na budování jejich podnikání a posílení evropské ekonomiky.

Komise strávila loni konzultacemi s odborníky v oblasti kryptoměn. Některé z nich zahrnují rozpoznávání digitálních měn (krypto aktiv, jako jsou Bitcoin a stablecoiny) jako finančních nástrojů a zavedení rámce pro technologické platformy založené na blockchainech. Na konzultace odpověděli soukromé společnosti jako například Google či Paypal.

Důležité: Kvůli těmto chybám lidé prodělávají na kryptoměnách – Vyhněte se jim!

Kryptoměny – oficiální finanční nástroj

Je nezbytné, aby se kryptoměny klasifikovány jako finanční nástroje. To by umožnilo zahrnout tuto třídu aktiv do právních nástrojů Evropské unie upravujících trhy.

Bruno Schneider – Le Saout, předseda orgánu European Blocktech Federation, poznamenal, že kvalifikace krypto-aktiv jako finančních nástrojů zařazuje třídu aktiv do rozsáhlé skupiny evropských a vnitrostátních právních nástrojů, které regulují finanční trh v hodnotě bilionů dolarů.

Dále nazval připravovanou legislativu jako „historickou“, vzhledem k obrovské příležitosti, která se podnikům a podnikatelům otevírá v oblasti digitálního financování. Mnoho firem v krypto prostoru již dlouho požaduje jasné nařízení.

„Nová právní úprava poskytne právní jistotu, která je tak potřebná pro krypto aktiva, na něž se nevztahují platné právní předpisy EU o finančních službách, jakož i pro uplatňování DLT ve finančních službách a tokenizaci tradičních finančních nástrojů“

– uvedl Schneider – Le Saout.

Přístup do naší VIP skupiny k signálům a kurzům obchodování nyní nabízíme se slevou 50 %, tak neváhejte a využijte ji. Akce platí do konce velké noci!
>>> Získejte Trading11 signály , analýzy a kurzy <<<

Legislativa také podrobně popsala plán na vytvoření jednotného trhu pro kryptoměny, aby se mohly prodávat ve všech evropských zemích. Je to podobné, jako zavedení eura v roce 1999, které vytvořilo jednotnou měnu pro všechny členy Unie.

Taková dohoda v případě kryptoměn, by se měla týkat pěti aspektů:

  1. Celkový rozsah
  2. Předmět a definice
  3. Požadavky na poskytovatele služeb krypto aktiv
  4. Požadavky na emitenty stablecoinů
  5. Dohled nad těmito emitenty

ANKETA: Dosáhne Bitcoin tento týden díky burze Coinbase nového historického maxima?

Mezinárodní postavení EU roste

Legislativa přichází, když místopředseda Komise Valdis Dombrovskis v červnu uvedl, že nedostatek právní jistoty v souvislosti s kryptoměnami brzdil růst a obchodní příležitosti pro region.

V té době řekl:

„Je to dobrá příležitost pro Evropu, aby posílila své mezinárodní postavení a stala se globálním tvůrcům standardů. Evropské společnosti vedou nové technologie v oblasti digitálního financování.“

Současný návrh se mezitím zaměřuje na uvedení do provozu ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Podle zprávy však lze očekávat zpoždění v důsledku probíhající pandemie koronaviru.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...