Analýza komodity stříbro – Stříbro si nedá pokoj a i nadále trhá rekordy

Share This Post

Stříbro si za uplynulé tři měsíce drží svoji růstovou tendenci a zatím jede stále podle stejného scénáře. Tento drahý kov napřed několik dní silně pumpuje a pak dojde k malé korekci, díky které se zformuje nějaký bullish pattern. Bullish pattern, ze kterého pak cena zase vystřelí a několik dní pumpuje a takhle se to opakuje už od konce května. V minulé analýze jsme ale měli už na indikátorech medvědí divergence, takže tu už byla reálná možnost pro nějakou tu větší korekci, která by trh trochu pročistila. Trh ale prokázal velkou odhodlanost posilovat i nadále a díky tomu se divergence zneplatnily. Kam až tedy trh vystoupá? Kdy bude korekce? Jak hluboká případně bude? Na tyto a další otázky se pokusím v analýze odpovědět.

Aktuální situace na 1D TF USD/unce stříbra

Zformování bull flagu

Při zpracování minulé analýzy jsme měli poměrně čerstvě po průrazu z býčího patternu bull flag, ze kterého kurz masivně pumpl a díky tomu snadno překonal S/R level 16.718 USD/unce. Cena se během jednoho obchodního dne dostala i k další rezistenci v pásmu 17.5 USD/unce, které je zaznačeno jako HIGH SUPPLY/HIGH DEMAND.

Býci se následně pokoušeli o průraz, ale medvědi tuhle hladinu krátkou dobu úspěšně bránili. Dokonce si můžete všimnout, že v nově zformovaném bull flagu, se nachází svíčka, která má dlouhé knoty na obě strany.

To znamená, že longaři a shortaři byli vypráskáni zároveň. Větší korekce už byla evidentně na spadnutí, ale býkům se propad okolo S/R levelu 16.718 USD/unce povedlo velmi rychle vykoupit. Výsledkem je tedy svíce s malým tělem, ale dlouhými knoty na obě strany.

Kurz následně dalších několik dní konsolidoval, až se vytvořil v grafu další označený bull flag. Kurz začal silně pumpovat ve chvíli, kdy se potřetí dotkl uptrendové přímky s dosti vysokým sklonem. Tato přímka je právě hezkou projekcí toho, jak cena agresivně roste.

Průraz z bull flagu

Kurz po odrazu od uptrendové přímky velmi rychle překonal S/R pásmo HIGH SUPPLY/HIGH DEMAND, což vyvolalo další rychle posílení. Cena během jednoho týdne atakovala další rezistenci v pořadí na 18.485 USD/unce, která další postup up prozatím zastavila.

Kurz od té doby pod hranicí odporu pěkně konsoliduje a během toho neustále naráží na rezistenci. Skoro se zdá, že býci rozbijí i tuhle pomyslnou zeď. Je třeba si ale uvědomit, že trh se za krátkou dobu přepálil a každou chvíli může dojít k avizované korekci.

Nicméně, existuje velmi reálná šance, že padne i odpor v 18.485 USD/unce a trh si tím prokleští cestu k další rezistenci na 19.475 USD/unce. Zde už by ale trh musel zákonitě oslabit. Nic totiž není nafukovací a stačilo by opravdu jen velmi málo na odpálení korekce.

Hloubka korekce

To, že ke korekci dojde, je více než jasné. Může k tomu dojít u aktuální rezistence nebo až u té další. Jak hluboká ale může být? Aby se trh pořádně na denním timeframe pročistil, tak je jisté, že je třeba více než jen stranová konsolidace, což jsme již mohli několikrát vidět. Bude taky hodně záležet na tom, zda překlopení do korekce bude u nejbližší hranice odporu, či až u té další.

Kdyby došlo k překlopení až u další rezistence, tak by s velkou pravděpodobností měla dno už v hladině HIGH SUPPLY/HIGH DEMAND. Jedná se totiž o velmi silnou hladinu. Když by se propad odpálil už u aktuální rezistence, tak by bylo velmi pravděpodobné, že by cena vyklesala až po úroveň 16 USD/unce.

Šance by tu byla už na 16.718 USD/unce. Záleželo by, jak moc agresivní vývoj by korekce měla. Každopádně bych moc nepočítal s odrazem na 17.5 USD/unce, protože by se trh dostatečně nedokázal pročistit. Nějaká pravděpodobnost by tu samozřejmě byla, ale menší než na výše zmíněných hladinách.

Indikátory

Indikátor RSI potěšil, neboť se křivka zase dostala do překoupených hodnot a to bez toho, aby se setrvačnost náhle obrátila. Když se daří křivce u tohoto indikátoru se stabilně držet v překoupených hodnotách, tak je to známka toho, že je trh hodně silný. V takových chvílích se musí brát s velkou rezervou i medvědí divergence, neboť při tak silném trhu se můžou rychle zneplatnit.

MACD vypadá taky moc dobře a momentum up stále sílí. Na histogramu je sice medvědí divergence, ale tu beru hodně s rezervou. Na Stochastic RSI byla medvědí divergence taktéž, ale byla zneplatněna. Aktuálně jsou křivky indikátoru v překoupených hodnotách a drží se tam bez překlopení setrvačnosti.

Komentář/zprávy

A teď pojďme na aktuální zprávy. Čína oznámila, že zavede nové tarify na fenol importovaný do Číny z Evropské unie, Spojených států, Japonska, Jižní Koreje a Thajska. Ministerstvo obchodu ČLR prohlásilo, že tarify vstoupí v platnost už 6. září. Čínské ministerstvo totiž obvinilo tyto země z dumpingových cen, které poškodily čínský fenolový průmysl. Nově uvalené clo bude časově omezeno na příštích pět let.

Fenol se většinou získává z ropy a používá se k syntéze plastů a dalších podobných materiálů. Používá se také ve farmaceutických léčivech, nylonu, herbicidech a detergentech.

Čína se zároveň brání ohledně uvalení tarifů na jejich zboží ze strany USA a podala také stížnost proti Spojeným státům u Světové obchodní organizace. Dle čínského ministerstva obchodu tímto krokem USA porušily dohodu, které obě strany dosáhly na červnovém summitu zemí G20 v Osace. Dále Čína uvedla, že bude pevně hájit svá zákonná práva v souladu s pravidly a pokyny WTO.

USA začaly v neděli zavádět 15% cla na čínské produkty v hodnotě 112 miliard dolarů. Čína krátce poté odpověděla zavedením 5% daně z dovozu ropy z USA v rámci svých odvetných sazeb. Americký prezident Donald Trump následně řekl, že obchodní vyjednávání mezi dvěma největšími ekonomikami světa se uskuteční v září podle původního plánu.

Závěr

Stříbro je na tom velmi dobře a jsem moc rád, že moje úvahy z přelomu minulého roku byly správné. Je třeba si ale dávat pozor, neboť trh už je hodně přepumpovaný a každou chvíli se cena může hodně vylít. Vzhledem k volatilitě, kterou tento instrument předvádí, můžeme být klidně svědky propadu (za velmi krátký čas) i o 10 %. Trh se tím pročistí a cena může zase hezky nahoru. Vzhledem k posledním zprávám tomu nahrávají i okolnosti, protože se mi moc nezdá, že se Čína s USA dokáží tento měsíc jen tak dohodnout.

Třeba obě strany překvapí, ale i tak to automaticky neznamená, že se všechny globální problémy zametou pod koberec a vše bude růžové. Nesmíme ani zapomenout, že růstový cyklus na akciových trzích běží už moc dlouho a každou chvíli se může překlopit do downtrendu, což by drahé kovy zase vypumpovalo o něco výše.

Co číst dále?

Analýza akcií společnosti Tesla – Akcie Tesly zase náhle oslabily


Jak použít tuto analýzu?

Trading11 není stránka, na které vám řekneme kdy nakoupit a kdy prodat. Naším cílem je dát vám dostatek informací, abyste byli schopni udělat správné rozhodnutí. Jestli chcete vědět, jak používat analýzy na naší stránce, přečtěte si tento článek.

Jestli se chcete naučit lépe obchodovat, zkuste naši školu (ZDARMA).

Pokud nerozumíte našemu krypto-trading-slangu, určitě vám pomůže náš slovník.


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji.. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na finančních trzích jsou velmi rizikové!!

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...