Chtěli jste v roce 2017 koupit kryptoměny? Tak teď máte druhou šanci a za stejné ceny!

Share This Post

Pamatujete si ještě na rok 2017? Hype tehdy vyhnal cenu altcoinů na nesmyslně vysoké hodnoty a mnozí lidé říkali něco ve smyslu: „Kdybych to jen věděl, byl bych koupil.“ No, tak teď máte šanci. Kvalitní kryptoměny jsou na burzách dostupné za cca stejné ceny a vše nasvědčuje tomu, že bychom se mohli dočkat podobného růstu jako před třemi lety.

Trh s kryptoměnami mezitím dospěl. Do coinů už neinvestují pouze počítačoví nerdi či dobrodružní účetní, ale i banky a hedge fondy z Wall Street. A zatímco Bitcoin se obchoduje za 11000 $, mnoho menších kryptoměn se momentálně pohybuje kolem cen z poloviny roku 2017 a dávají tak druhou šanci nerozhodným.

Je tu jen jeden malý problém. Nikde není psáno, že se kryptoměny musí vrátit na svá historická maxima. U Bitcoinu je to sice velmi pravděpodobné, ale ne všechny mince jsou tak kvalitní. Předtím, než se rozhodnete investovat, si tedy udělejte vlastní průzkum trhu a nežeňte se bezhlavě do tohoto rizikového trhu.

Jak vysoko jsou dnes altcoiny oproti svým historickým maximům?

Pojďme se tedy podívat, za jaké ceny se dnes obchodují populární kryptoměny z roku 2017 a jak vysoko se nakonec dostaly.

Litecoin (LTC) – digitální stříbro

1 W LTC / USD - COinbase Pro
1 W LTC / USD – Coinbase Pro

Ten, kdo zná Bitcoin, pravděpodobně slyšel o Litecoinu. LTC se často přezdívá i digitální stříbro, i když tato kryptoměna již v posledních letech není taková oblíbená. Předběhl ji stablecoin Tether, některé technologické coiny, či fork Bitcoinu.

Litecoin se v současnosti obchoduje za 45 $. Pakatel oproti 420 $ z prosince 2017. Je ale nutno dodat, že Litecoin se již v tomto roce obchodoval i za 83 $.

Čtěte také: Bitcoin byl takto vysoko naposledy během největšího hypu v roce 2017

Ethereum (ETH) – blockchain 2.0

1W ETH/USD - Coinbase Pro
1 W ETH / USD – Coinbase Pro

Ethereum ze všech coinů oproti roku 2017 prošlo největší změnou. V té době jezdilo na dvou vlnách. Jednak se svezlo spolu s Bitcoinem a zároveň benefitovalo z ICO hypu. Tentokrát je jeho situace relativně podobná. Bitcoin v roce 2020 roste, což prospívá i etheru, a zároveň tu máme boom kvalitních DeFi projektů. Ať už jde o decentralizované stablecoiny, burzy, či lending platformy, DeFi produkty našly využití v reálném světě a tlačí cenu Etherea nahoru.

V polovině roku 2017 byla jeho cena 340 $, dnes je to také 340 $. Na historickém maximu v lednu 2018 se však obchodovalo za téměř 1400 $.

TIP redakce: Může Vám 0,28 BTC zajistit lístek mezi 1 % největších boháčů na světě?

Zcash (ZEC) – Jediná skutečně anonymní kryptoměna

1 W ZEC / USD - Kraken
1 W ZEC / USD – Kraken

Zcash patří mezi nejkvalitnější kryptoměny současnosti. Žijeme ve světě, ve kterém americká vláda vypisuje odměnu za deanonymizování transakcí údajně anonymního Monera a hlásí se společnosti, které to prý dokážou. Ani miliarda dolarů by ale nic neudělala s anonymitou Zcashe, který funguje na bázi zero-knowledge důkazů. Je matematicky dokázáno, že transakce Zcashe nikdo nikdy nevysleduje.

Zcash se v polovině roku 2017 obchodoval za 330 $. Dnes je to 56 $. Na historickém maximu v lednu 2018 jste ho mohli koupit / prodat za 900 $.

Závěr

Zaujal vás tento článek? Pošlete ho vašim známým, o kterých víte, že v roce 2017 přemýšleli o koupi kryptoměn. A dejte nám like na facebooku. Do feedu vám budou chodit kvalitní informace o kryptoměnách a budete tak informováni o nejnovějším dění.

Domníváme se, že stojíme na počátku nového parabolického růstu podobného tomu z roku 2017. Byla by škoda nechat si to ujít. 

Mohlo by vás také zajímat:

Silný dolar sestřelil zlato a akcie – Kryptoměny ale statečně odolávají!

Disclaimer: Tento článek slouží pouze pro přehled. Nelze jej považovat za investiční poradenství. Investice do kryptoměn jsou stále extrémně rizikové a za případné ztráty v žádném případě neneseme odpovědnost.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...