Ethereum dosáhlo nového historického maxima! Toto ho čeká v roce 2021

Share This Post

Trh s kryptoměnami jako celek v posledních týdnech víceméně stagnuje, ale některé altcoiny pokračují v růstu. Minulý týden všechny překvapil Polkadot (DOT), když v kapitalizaci překonal XRP a usadil se na čtvrtém místě. Dnes potěšilo i Ethereum, které právě překonalo historické maximum z ledna 2018. Jde o druhou velkou kryptoměnu, která se vydala do neprobádaného území. Bitcoin byl samozřejmě první.

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Nyní chtějí všichni vědět, zda i ether předvede růst o dalších 100%. Situace vypadá příznivě. Do Etherea se totiž hrnou miliardy od institucionálních investorů a DeFi sektor nikdy nebyl silnější. Poptávka po tomto coinu je tedy opravdu obrovská.

Důležité! Ethereum čeká cenová exploze! Lidé ve velkém vybírají ETH z burz

1 h ETH / USD - bitstamp
1 h ETH / USD – bitstamp

Ethereum v roce 2021 – Na co se můžeme těšit?

Ethereum v průběhu minulého roku nasadilo slušné růstové tempo a ve výsledku nakonec zaznamenalo lepší zisk než samotný Bitcoin. Jeho hodnota stoupla o cca 600%. Může za to zmiňovaný DeFi sektor, ale také úspěšné pokračování vývoje 2.0 Proof-of-Stake blockchainu.

Pokud se chcete dozvědět mnoho zajímavých informací o Ethereu, doporučujeme prohlédnout si záznam z našeho streamu. Přihlaste se na odběr kanálu BitLink, ať vám neujde naše videozpravodajství ze světa kryptoměn.

Úspěšný vývoj Ethereum 2.0 platformy

O Ethereum 2.0 se mluví prakticky od vzniku celého projektu. Jde o kompletně novou technologii, která výrazně sníží elektrickou spotřebu Etherea, urychlí zpracování transakcí a hlavně umožní škálování celé sítě.

Rok 2020 byl v tomto ohledu takovou rozcvičkou. Vývojáři v něm zahájili finální testování platformy a 1.12.2020 došlo ke spuštění Beacon Chainu. V průběhu tohoto roku očekáváme příchod dalších funkcí a následně migraci celého projektu na novou decentralizovanou síť.

To vše jsou silné fundamenty, díky kterým bude Ethereum neustále na titulních stranách magazínů, a spekulanti, tradeři i investoři ho budou nakupovat.

Chcete nakupovat Ethereum, dokud je ještě „levné“? Doporučujeme použít burzu Binance, která nabízí široký výběr kryptoměn a nejlepší služby na trhu. Pokud si vytvoříte účet přes >>> tento odkaz <<<, získáte navíc slevu 5% na poplatky při obchodování.

Vývoj 2nd layer scaling řešení

Dalším vylepšením Etherea je i mnoho 2nd layer řešení, která se zaměřují na zrychlování různých aspektů blockchainu. Projekty jako Rayden či Matic vytvářejí síť, která se opírá o hlavní blockchain, ale zároveň umožňuje rychlejší zpracování transakcí, spouštění smart kontraktů, či nižší poplatky.

V roce 2021 očekáváme pokračování vývoje těchto sítí a hlavně jejich ostré nasazení v DeFi sektoru.

Na jaké ceně se nejvíce vyplatí nakupovat Ethereum? Přečtěte si naši analýzu: Ethereum na 2000 $? Na těchto hladinách se vyplatí nakupovat! Je Ethereum lepší než Bitcoin?

DeFi boom pokračuje

Nakonec samozřejmě nesmíme zapomenout na DeFi – Decentralizované finance. Jde o projekty, které využívají Ethereum smart kontrakty na poskytování finančních služeb v reálném světě. Mezi nejúspěšnější DeFi projekty patří decentralizované burzy (Uniswap, Balancer, Curve Finance, …), lending platformy (Aave, Compound) či deriváty (Dai, WBTC, renBTC).

Defi v roce 2020 prošlo obrovským boomem. Zatímco v lednu bylo v tomto trhu přibližně půl miliardy dolarů, v prosinci to už bylo 14 miliard, a aktuálně je to neskutečných 25,15 miliardy.

Defi projekty zvyšují poptávku po Ethereu, které ve výsledku roste.

Přečtěte si: 3 důvody, proč je Ethereum v roce 2021 TOP investice

Ethereum vs. Bitcoin

Ethereum je v současnosti technologicky nejvyspělejší kryptoměna s obrovským potenciálem. Bitcoin má samozřejmě silnější značku, ale Ethereum má lepší využitelnost v reálném světě a nejsilnější developerský tým na trhu. Všechny největší talenty pracují na nějakém aspektu tohoto projektu.

Proto se nedivíme, že jsme se dočkali překonání historického maxima. Pokud nenastane nějaká katastrofa, s největší pravděpodobností to není ani zdaleka konec. Největší optimisté tvrdí, že ether bude na konci roku stát desetitisíce dolarů. Aktuální ATH na burze Bitstamp je 1440 $.

Jak to teď vypadá s Ethereem z hlediska technické analýzy a obchodování? Tomuto tématu jsme nedávno věnovali rozsáhlý článek. Doporučujeme přečíst:

Ethereum na 2000 $? Při těchto vyhlídkách se vyplatí nakupovat! Je Ethereum lepší než Bitcoin?

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...