Bitcoin zatím nepředstavuje pro ekonomiku žádné velké riziko, říká úředník Bank of Canada

Share This Post

Podle náměstka guvernéra Bank of Canada Paula Beaudryho nepředstavují kryptoměny, jako je Bitcoin (BTC), žádné významné riziko pro finanční systém.

Na otázku, zda jsou kryptoměny rizikem, náměstek guvernéra odpověděl, že Bank of Canada si dosud nemyslí, že kryptoměny se „vyvíjejí způsobem, který vytváří systémový typ rizika pro finanční systém“. Je to proto, že kryptoměny jsou „z finančního systému zcela odstraněny“.

Ale jak se kryptotrh zvětšuje a investuje do něj čím dál více lidí, krypto se stává větším rizikem, což by mohlo znamenat určitou úroveň zranitelnosti. Ještě nejsme ve fázi, kdy bychom si mysleli, že je to velké riziko pro ekonomiku, ale je to něco, co velmi bedlivě sledujeme.“

Jsi začínající nebo středně pokročilý obchodník? V naší komunitě traderů ti obchodování na burze půjde snáze. Ve skupině najdeš analýzy, denní update trhu, signály a samozřejmě kompletní video návody od základů až po profesionální obchodní systémy. Pouze do konce tohoto měsíce s 50% Black Friday slevou. 

»»» Chci objednat členství se slevou! «««

Mohlo by tě zajímat: Manažeři hedgeových fondů upřednostňují Bitcoin před zlatem: Je to lepší uchovatel hodnoty!

Beaudry také zdůraznil, že klasické kryptoměny nehrají v platbách velkou roli, protože investoři nakupují BTC „hlavně za účelem spekulace“.

Existují však také digitální aktiva, jako jsou stablecoiny, které jsou kryty fiat měnami, jež by mohly potenciálně hrát větší roli v platbách, řekl. „To je něco, na co také dohlížíme,“ dodal Beaudry.

Bitcoin a kryptoměny v Kanadě

Kanada je jedna z mála zemí, které jsou kryptoměnám nakloněny, a stala se jednou z prvních jurisdikcí na světě, která schválila burzovně obchodovaný fond Bitcoinů. Kanada je také oblíbeným místem pro globální těžaře kryptoměn a řadí se na čtvrtou příčku z hlediska hash ratu podle Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index k srpnu 2021.

Bank of Canada navzdory progresivnímu vývoji a přijetí kryptoměn již dříve vyjádřila určitou skepsi ohledně kryptoměn. V květnu kanadská centrální banka uvedla, že digitální aktiva, jako je Bitcoin, zůstávají vysoce rizikovými navzdory přijetí institucionálními investory.

Přečti si také: Burza eToro oznámila vyřazení projektů Cardano a Tron z nabídky – Proč?

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...