ANALÝZA – Bitcoin (BTC) konsoliduje těsně pod all time high

Share This Post

V poslední analýze na Bitcoin (BTC) jsme si řekli, že trh s největší pravděpodobností zase atakuje psychologickou úroveň 60 000 USD. A že k tomu býkům pomůže tehdejší struktura, ve kterém se kurz několik dní pohyboval. Skutečně se povedlo tu psychologickou hladinu atakovat, a dokonce se asi podařil průraz. Leč stále není moc velká jistota, že se nám povede definitivní breakout dosavadního all time high.

Aktuální situace na 4H TF DXY

Jak je zvykem, prvně začneme s dolarovým indexem, kde se to na první dobrou zrovna moc nezměnilo. Leč z vývoje kurzu je znát, že 92 bodů funguje jako velmi silná podpora a tak trochu hádám, že se brzy dočkáme silného odrazu. Ovšem do budoucnosti nevidím, takže jistotu v tomto ohledu nemáme. Nicméně úroveň je nesporně silná a dalo se očekávat minimálně zbrzdění propadu.

Kromě toho se na RSI rýsuje dvojnásobná býčí divergence a též bych řekl, že se brzy uplatní. Býčí divergence je i na indikátoru MACD a též se zde rýsuje dvojnásobná, když kurz jenom slabě pokoří dosavadní low. Dolarový index sleduji v těchto chvílích velmi netrpělivě, protože jestli dojde k impulsní reakci, BTC bude mít asi trable.

Mohlo by vás také zajímat: EU chce letos kompletně zregulovat kryptoměny! Co můžeme očekávat?

Aktuální situace na 4H TF BTC/USD

BTC

Nyní se dostáváme ke 4h grafu BTC, kde skutečně vidíme, jak došlo k průrazu z býčí vlajky, což výrazně pomohlo při pokusu o průraz psychologických 60 000 USD. Během průrazu této hladiny můžeme sledovat, že došlo k jednorázovému spiku v nákupním tlaku, takže technicky vzato byl breakout potvrzený.

Nicméně cena stejně dropla zpátky a otestovala S/R level 58 189 USD. Zde ovšem došlo k okamžitému vytažení a svíce se zavřela jako Pin bar. Zase se dostáváme k tomu, že je price action docela chaotické, ale po relativně dlouhé době se podařilo řečenou úroveň ubránit při retestu. V každém případě ten retest neměl kdovíjaké objemy.

Na rovinu říkám, že objemy jsou pořád dost slabé, a čichám tedy podraz. Jak jste si mohli všimnout, březnové all time high se prorazit nepodařilo. Pokusy byly již dva a téměř na identické ceně došlo k rotaci. Ovšem tentokrát je mnohem větší snaha udržet kurz na 60 000 USD. Tudíž, dokud expanzivní setrvačnost převažuje, počítáme s tím, že ATH překonáme.

Samotný průraz ale nestačí. Pokud se ho tedy opravdu dočkáme, potřebujeme v grafu vidět dvě věci. První je markantní zesílení setrvačnosti expanze. Druhou věcí jsou nepřekvapivě mohutné objemy, které průraz potvrdí. Jestli se cena bude i tak plácat a objemy zůstanou marginální, nevsadil bych si na BTC ani zlámanou grešli. Lidově řečeno price action bez akcelerace a objemů páchne býčí pastí.

Mohlo by vás také zajímat: Eliminujte riziko ztrát na burze – Vyhněte se zbytečnému hazardu a vyděláte

Indikátory

RSI vygenerovalo medvědí divergenci, ale bylo to pouze o fous, protože cena předešlý lokální vrchol překonala jenom o pár desítek USD. Zajímavé je, že trh na onu divergenci zareagoval vlastně okamžitě. Mohli bychom z popsaného implikovat, že je trh zkrátka slabý? Možná ano. Co se MACD týče, proběhl bearish cross, čímž se medvědí divergence potvrdila jako validní signál. I na křivkách MACD byla nepřímá úměra mezi růstem ceny a sílou trendu.

Závěrem

Objemy za posledních pár dní v jednorázových vlnách krapet vzrostly. Nicméně to nemění nic na tom, že obecně vzato je situace v tomto ohledu pořád žalostná. Price action je navíc dost nejisté a chvílemi vyloženě chaotické. Vím, že je to již klišé, ale v současné době se opravdu vyplatí být nanejvýš opatrný.

ANALÝZA – Zlato (XAUUSD) zabojovalo, ale bude to stačit?


Tato analýza je pouze orientační a neslouží jako doporučení k nákupu či prodeji. Situace na trhu se kdykoliv může změnit. Spekulativní obchody na kapitálových trzích jsou velmi rizikové!!

Nepromeškejte naše další zpravodajství a přihlaste se k odběru novinek (návod najdete zde). Nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku.

Related Posts

Zakladatel Binance by měl být uvězněn na 36 měsíců, tvrdí američtí žalobci

Zatímco se úřady Spojených států chystají 30. dubna udělit...

Bitcoinové velryby odmítají prodávat, zatímco cena BTC se zbavuje „euforie“

Bitcoinu 16. dubna hrozila nová místní minima, protože investoři...

Šest miliard dolarů v BTC přesunula pátá nejbohatší bitcoinová velryba

Pátá největší BTC holdingová adresa – také nazývaná „37X“...

Cena bitcoinu se vrátila na 70 000 dolarů

Bitcoin získat zpět hranici 70 000 USD, když se...

Polygon zkEVM nefungoval kvůli problémům s blockchain sekvencerem

Polygon, řešení pro škálování vrstvy 2 Ethereum, oznámil, že...

MicroStrategy prodává dalších 604 milionů dolarů bankovek na nákup 9 000 bitcoinů

MicroStrategy, jeden z největších veřejných držitelů bitcoinů, dokončil další nabídku...